dinsdag 31 augustus 2010

Malmö FF neemt leiding Allsvenskan over

MALMÖ - De nieuwe koploper in de Zweedse eredivisie heet Malmö FF. Op eigen gras werd op prima wijze met 1-0 gewonnen van IF Elfsborg. Malmö passeerde door de winst Helsingborgs IF dat uit in de topper tegen Örebro SK met 3-0 in de luren werd gelegd.

Na de overtuigende zege van Örebro was Malmö er op gebrand om te winnen. De ploeg waar ook ex-Utrechter Rick Kruys onder contract staat - maar de meeste tijd de reservebank bewaakt - stond slecht één punt achter provinciegenoot en grote rivaal Helsingborg. De 1-0 overwinning op Elfsborg kwam pas laat in de tweede helft tot stand, maar was genoeg om op te klimmen naar de eerste stek en zelfs uit te lopen naar een voorsprong van twee punten. De stand aan kop is nu als volgt: 1. Malmö 21-48; 2. Helsingborg 21-46; en 3. Örebro 21-38.

Denemarken
Tijdens de zevende speelronde in de Deense Superligaen sloeg lijstaanvoerder FC Kopenhagen een gat met de achtervolging. Zelf pakten de hoofdstedelijke voetballers op bezoek bij promovendus AC Horsens de volle winst: 1-2. De concurrentie liet echter dure punten liggen. Nummer twee FC Midtjylland was uit net niet opgewassen tegen Odense BK en verloor nipt met 2-1. Nummer drie Brøndby IF met Remco van der Schaaf in de gelederen ging ook op bezoek bij een debutant, te weten Lyngby BK. Na twintig minuten spelen stond het al 2-0 voor Lyngby en leek de wedstrijd gespeeld. Maar nadat Van der Schaaf het veld na ruim een halfuur betrad, was bij de bezoekers ineens de beer los. Eerst bracht de voormalige middenvelder van onder meer Vitesse en PSV zijn team op 2-2. In de extra tijd van de wedstrijd en een 3-2 voorsprong voor Lyngby bezorgde hij middels de 3-3 Brøndby alsnog een punt. Kopenhagen gaat aan de leiding met 7-19, gevolgd door Midtjylland 7-15 en Brøndy 7-12.

Noorwegen
Voor Rosenborg BK is de 22ste landstitel slechts een kwestie van tijd. De Trondheimers versloegen uit in Kristiansand het plaatselijke IK Start met 2-3. Naaste belager Vålerenga IF pakte in en tegen Molde via een 0-1 overwinning de drie punten mee. Tromsø IL, de nummer drie van Noorwegen, kwam bij FK Haugesund niet verder dan 0-0. Door de resultaten blijft Rosenborg riant aan kop, nu met 52 punten uit 22 wedstrijden. Vålerenga is nog steeds tweede en heeft 43 punten uit 22 duels. Tromsø volgt als derde met 40 uit 22.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden