dinsdag 8 juni 2010

Melkzuurbacteriën goed wapen tegen griep

KOPENHAGEN - Melkzuurbacteriën in bijvoorbeeld yoghurt, karnemelk en andere zuivelproducten geven het lichaam een opkikker tegen virussen. Deense onderzoekers weten nu ook waarom.

Weg met die scepsis over melkzuurorganismen. De universiteit van Kopenhagen heeft aangetoond dat ze het menselijk lichaam weldegelijk helpen bij de bestrijding van ziektekiemen. "Op termijn kan dit goede nieuws leiden tot een effectieve behandeling van onder meer griep"vertelt onderzoekster Gudrun Weiss. Het is reeds bekend dat melkzuurbacteriën van de soort Lactobacillus acidophilus het immuunsysteem sterker maken waardoor het lichaam in staat wordt gesteld om bijvoorbeeld een virusinfectie beter te bestrijden. Echter, het achterliggende mechanisme van dit verschijnsel was tot dusverre onbekend. Weiss benadrukt wel dat er veel meer voor nodig is dan alleen slechts een kommetje yoghurt om het afweersysteem een oppepper te geven. Niettemin is de bedoeling dat er in de toekomst voedingssupplementen op de markt komen die grote hoeveelheden heilzame bacteriën zullen bevatten.
 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden