vrijdag 29 januari 2010

Finse veerboot vast in ijs Oostzee

HELSINKI - Een veerboot van de Finse rederij Eckerö Line zit vast in het ijs van de Baltische Zee.

De Nordlandia vertrok eerder vandaag vanuit Helsinki naar de Estische hoofdstad Tallinn, maar kwam niet ver buitengaats al in de problemen. Het ijs van de Oostzee bleek een te groot obstakel voor het schip met 850 passagiers aan boord. Een passerende veerboot van Silja Lines leek even de reddende engel te worden en maakte de route voor de Nordlandia weer bevaarbaar. De vreugde was echter van korte duur, omdat het vaartuig opnieuw, circa 15 kilometer ten zuiden van Helsinki, vastraakte. Een ijsbreker is nu op weg teneinde definitief korte metten met de 'bevroren golven' te maken.

Malmö opent allereerste 5-sterrenhotel

MALMÖ - Met de opening van Hotel Renaissance heeft ook Malmö nu een 5-sterrenhotel. De derde stad van Zweden kan daarmee de concurrentiestrijd aan met Kopenhagen dat al eerder soortgelijke luxe hotels opende.

Het gastenverblijf ligt op steenworpafstand van Stortorget, het centrale plein in de oude Hanzestad. Malmö is tevens de thuishaven van de Turning Torso, met een lengte van 190 meter de hoogste toren van Zweden. Reizigers die zich in Zuid-Zweden graag in de watten laten leggen zonder teveel op de centen te letten, hoeven nu niet langer de Sont naar Kopenhagen over te steken. Ook de nabijheid van luchthaven Kastrup bij de Deense hoofdstad, op 35 minuten treinafstand, is een goede impuls om aan de Zweedse kant te resideren. Renaissance Malmö is het achtste 5-sterrenhotel in Zweden en heeft 128 kamers, ingericht in een voormalige markthal. Reken voor een nachtje doorbrengen in deze chique herberg op een prijs van 93 tot 200 euro, exclusief toeristenbelasting.
 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden