dinsdag 3 augustus 2010

Monsterzege helpt Vålerenga niet

OSLO - Vålerenga IF lijkt de vorm van eerder weer terug te hebben. In eigen huis maakte de nummer twee van de Noorse Tippeligaen gehakt van IK Start: 8-1. Toch schoten de Osloërs daar in de jacht op de bovenste plek niet erg veel mee op, aangezien ook lijstaanvoerder Rosenborg de volle winst pakte.

De nederlaag van vorige week heet voor Vålerenga slechts een incident. Tegen Start kwam de oude geestdrift in de ploeg weer terug. Overigens namen de bezoekers uit Kristiansand na ruim tien minuten wel brutaal de leiding, maar vervolgens stelden de gastheren nog voor rust orde op zaken en bogen de achterstand om naar 2-1. In de tweede helft werd het prijsschieten voor Vålerenga waarna de teller pas bij 8-1 stokte. Rosenborg BK, dat haar 21e landstitel verdedigt, versloeg thuis met veel moeite FK Haugesund: 4-3. Daarmee blijven de Trondheimers een voorsprong van zes punten behouden op hun naaste belager uit de hoofdstad. Voor het eerst sinds eind mei kwam Tromsø IL, de nummer drie van de Noorse eredivisie, weer eens tot winst. Op eigen veld werd er eenvoudig met 3-0 gewonnen van Stabæk uit Bærum.

Denemarken
Zonder zelf te winnen, nam FC Kopenhagen in de derde speeldag van de Superligaen toch de koppositie over. De hoofdstedelijke formatie kwam thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Aalborg BK, maar zag concurrent FC Midtjylland bij Brøndby IF met 1-0 verliezen. Kopenhagen staat thans één punt voor op FC Nordsjælland, Midtjylland, SønderjyskE en Brøndby.

Zweden
De top drie in de Zweedse competitie maakte tijdens de zeventiende speelronde geen enkele fout. Helsingborgs IF was uit ondanks een zeer vroege achterstand niettemin duidelijk een maatje te groot voor IF Brommapojkarna. Na een ruststand van 1-0 voor de Stockholmers poetste de ploeg uit Skåne in het tweede bedrijf de schade en schande weg: 1-3. Nummer twee Malmø FF pakte tegen GAIS Göteborg drie nuttige punten: 1-0. De verrassing van dit seizoen in de Allsvenskan, Örebro SK, had op bezoek bij hekkensluiter Åtvidabergs FF weinig moeite en zegevierde verdiend met 0-2.
 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden