maandag 5 april 2010

Noorse dief pikt complete betaalautomaat mee

TRONDHEIM - Ben je dief en heb je geen tijd of technische kennis om een betaalautomaat op te breken? Geen probleem, dan neem je toch gewoon het complete apparaat mee...

Dat leek tevens een kleptomaan in het Noorse Trondheim de beste oplossing voor een 'klus' op een tankstation in de stad. Daar verdwijderde de dief de volledige betaalmachine met behulp van een touw. Waarschijnlijk nam het karwei niet meer dan tien minuten in beslag. Meteen na binnenkomst van de aangifte riep de politie lokale taxichauffeurs op een oogje in het zeil te houden. Of de dader trouwens een fikse slag heeft geslagen, is niet bekend; de politie heeft geen idee hoeveel bankbiljetten de automaat ten tijde van de diefstal rijk was.

FC Kopenhagen grote winnaar Paasweekeinde

FARUM - FC Kopenhagen stevent regelrecht af op prolongatie van de Deense titel. De hoofdstedelijke voetballers pakten alle zes punten uit de twee wedstrijden van dit Paasweekeinde.

Allereerst was er de regelrechte ontmoeting tussen Kopenhagen en directe concurrent om het landelijk kampioenschap, Odense BK. Onder meer door een doelpunt van voormalig Ajax-aanvaller Jesper Grønkjær zegevierde de club uit de eerste Deense stad met 2-0. Vervolgens reisde Kopenhagen naar Farum voor het uitduel met FC Nordsjælland en sleepte ook daar overtuigend de winst weg: 3-0. Byens Hold (Stadsploeg) of Løverne (De Leeuwen) leidt na 25 gespeelde wedstrijden de Deense Superligaen met 53 punten, zes meer dan achtervolger Odense dat in de tweede wedstrijd op eigen veld door Esbjerg fB op een remise (0-0) werd gehouden.

Noorwegen
In de Noorse Tippeligaen blijft Aalesunds FK verrassen. De koploper won ook op de vierde speeldag; ditmaal werd debutant Kongsvinger IL uit met 2-1 opzijgezet. Titelhouder Rosenborg BK had thuis geen enkele moeite met Strømsgodset IF uit Drammen: 3-0. Tromsø is na een 1-0 uitzege op Stabæk opgestoomd naar de tweede plaats, op één punt achter Aalesund dat nu met tien punten de ranglijst aanvoert.

Zweden
"We zien eruit als droevige honden", reageerde een teleurgestelde Mikael Staere, trainer van AIK. De club uit Solna verloor alweer, nu op eigen veld met 0-1 van Örebro SK en daarmee lijkt het verdedigen van het kampioenschap dat vorig seizoen werd behaald een heel eind weg. AIK bezet na vier speelronden thans de veertiende plek die aan het einde van het seizoen zelfs een promotie-/degradatiebarrage inhoudt. Helsingborgs IF leidt na het 0-0 gelijkspel in en tegen Trelleborg de Zweedse eredivisie met tien punten. Voor het eerst tijdens deze voetbaljaargang verloor promovendus Mjällby AIF. Thuis werden de ploeg uit Sölvesborg door Gefle IF met 1-3 weggecounterd.

Deens familiedrama door vliegtuigongeluk

SÆBY - Wat voor een gezin een rustige tocht huiswaarts had moeten zijn, eindigde in een tragedie. Hun kleine sportvliegtuig stortte neer bij het Deense havenstadje Sæby waarbij twee inzittenden omkwamen.

Het ongeluk met het vliegtuigje, een Piper 28, vond vanochtend even ten zuiden van Sæby plaats. De inzittenden, een gezin van vier personen, waren vertrokken vanuit hun zomerhuis op het eiland Læsø in het Kattegat. Nabij het dorp Solsbæk op het vasteland vloog het toestel vervolgens te pletter tegen een aantal bomen. De twee ouders van het gezin waren op slag dood. Hun twee dochters van 17 en 25 jaar raakten zwaar gewond en zijn overgebracht naar een ziekenhuis in de stad Aalborg. Vooralsnog tast de politie in het duister over de aanleiding van de crash. Zo ontving de verkeerstoren van het vliegveld in Aalborg nooit een noodsignaal van de piloot. De politie heeft een groot gebied met wrakresten afgezet zodat onderzoek naar het tragische voorval kan starten.
 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden