zondag 14 maart 2010

Landskampioen AIK laat verrassend punten liggen

SOLNA - Het openingsweekend van de Zweedse en Noorse voetbalcompetities heeft alvast één verrassing opgeleverd. De Zweedse kampioen AIK kwam op eigen veld niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen debutant Mjällby AIF.

Voetbaljaargang 2009 kende in de hoogste Zweedse afdeling, Allsvenskan, begin november een bloedstollende ontknoping. AIK veroverde namelijk op de allerlaatste speeldag het kampioenschap. De club uit Solna versloeg uit in een directe confrontatie naaste belager IFK Göteborg met 2-1. Ook voor dit seizoen wordt AIK door de kenners getipt als grote titelfavoriet. Daar was dit weekeinde echter niet veel van te merken. Op eigen veld kwam de landskampioen niet verder dan 0-0 tegen Mjällby AIF dat vorig seizoen promoveerde. IFK Göteborg deed daarentegen veel betere zaken door uit bij Kalmar FF, dat in 2008 nog de landstitel veroverde, met 3-0 te winnen.

Noorwegen
De eerste aftrap in de Noorse eredivisie, Tippeligaen, ging gisteren tussen twee buren. In Bergen namen SK Brann en nieuwkomer FK Haugesund het tegen elkaar op, maar gaven elkaar niets toe: 0-0. Stabæk IF uit Bærum, de kampioen van 2008, pakte uit tegen Odd Grenland met 3-2 het volle pond.

Denemarken
Koploper en regerend kampioen van de Deense Superligaen, FC Kopenhagen, deed dit weekend zoals verwacht: winnen. De hoofdstedelingen maakten in eigen huis via 2-0 korte metten met Brøndby IF. Achtervolger Odense BK raakte twee punten kwijt door in eigen huis met 1-1 gelijk te spelen tegen het laaggenoteerde SønderjyskE. Nummer drie Esbjerg fB won maar nipt (2-1) van hekkensluiter HB Køge.
 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden