dinsdag 12 januari 2010

Deens jongetje ziet luchthaven vanaf bagageband

KOPENHAGEN - Luchthavens zijn een groot avontuur voor jonge mensen. Zo ontdekte ook een driejarig Deens jongetje dat een tochtje maakte op een lopende band voor bagage.

Terwijl zijn moeder op luchthaven Kastrup in Kopenhagen geconcentreerd bezig was met inchecken klauterde de kleine ontdekkingsreiziger op de band voor koffers en tassen. Na een korte rit sorteerde een röntgenscanner hem eruit, aangezien de vorm van deze 'bagage' niet werd herkend. Een medewerker van de luchthaven hoorde het kereltje huilen en ontdekte de jonge verstekeling op het transportsysteem. Volgens een woordvoerder van Kastrup kon het voorval plaatshebben doordat de luik richting lopende band niet was afgesloten. Ook geeft hij toe dat het niet eens de eerste keer was dat een passagiertje eigenhandig een dergelijke 'luchthavenexcursie' ondernam.

Vliegtuig Ryanair maakt noodlanding

TAMPERE - Een vliegtuig van de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft op weg van het Finse Tampere een noodlanding moeten maken.

Het toestel was op weg naar de Duitse luchthaven Frankfurt Hahn toen de piloot een defect in een van de motoren ontdekte. Er werd direct besloten om uit te wijken naar vliegveld Skavsta in het Zweedse Nyköping. Daar stelde technici vast dat het vliegtuig niet verder kon en passagiers vervolgden hun reis via een andere vlucht.

 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden