maandag 12 juli 2010

Echt smerig voetbal kennen ze alleen in Scandinavië

STORUMAN - De WK-finale tussen Nederland en Spanje een smerige wedstrijd? Dat was maar een schijntje vergeleken met het Zweeds kampioenschap moerasvoetbal van afgelopen weekeinde.

Circa 2500 bezoekers waren getuige van het geploeter en geworstel door de 38 teams - van vrouwen, mannen en gemixt - in de prut van het Noord-Zweedse Storuman. Menig deelnemer had al pret voor tien gehad met het bedenken van de ploegnaam wat vele originele voorbeelden opleverden: Swampboys FC, Mudderfuckers, Blötsocka BS (VV Nattesok), Trötta Tanter (Vermoeide Wijven), I Can't See My Ass, Små Ilskna Kvinnor (Kleine Kwade Vrouwen) en uiteraard Stora Ilskna Kvinnor (Grote Kwade Vrouwen). Organisator Swampsoccer Sweden deed vanzelfsprekend zelf ook een duit in het hilarische zakje en schreef in zijn aankondiging onder meer: 'Swamp Arena ligt bij de camping in Storuman. Vlakbij het dorp, accommodatie en rivier Umeälven - wat goed van pas komt indien je eventueel smerig zou worden...' De sport zelf waaide trouwens over uit buurland Finland waar skiërs een leukere conditietraining wilden en vervolgens met deze smeerfuif op de proppen kwamen.

Kletsnatte doelmond
In Storuman streden de teams twee dagen lang in de stinkende prut. Feitelijk maakte iedere equipe evenveel kans, ook al smoorden gerichte schoten op doel keer op keer in de kletsnatte doelmond. Behalve op basis van de sportieve resultaten kreeg een ploeg door de scheidsrechters namelijk een zogeheten Wild Card uitgereikt. Deze prijs was er speciaal voor het team met het meest voorbeeldige spel. Dit hield met andere woorden in dat die spelers hadden getoond lol te hebben en dat er met inzicht werd getackeld. Over het eerste aspect bestonden er geen enkele vraagtekens. Wat dat laatste betreft werd het voor de leidsmannen heel wat nattevingerwerk, immers, aan technisch spel heb je in deze discipline maar weinig. Spelers met de meest gespierde en lichtste benen, dat waren de grote winnaars...

Deens meisje aangeklaagd voor liegen over nepverkrachting

FREDERICIA - Een 17-jarig Deens meisje moet zich voor de rechter verantwoorden over haar aangifte van een verkrachtingszaak die nooit heeft plaatsgevonden. Drie jongens belandden hierdoor onschuldig in de gevangenis.

In september 2008 werd het meisje naar eigen zeggen door de drie jongens van buitenlandse komaf op het station van Fredericia, in het zuiden van Jutland, verkracht. De knapen kregen vervolgens ruim twee jaar gevangenisstraf opgelegd. Echter, de familie van het drietal liet het daar niet bij zitten. Een van hen filmde haar met een verborgen camera toen ze bekende dat de jongens zich nooit aan haar hadden vergrepen. Ze had de verkrachting bedacht, omdat een van hen haar irritatie had gewekt. Met dit bewijs werd de rechtszaak vorig jaar heropend en kwamen de jongens direct vrij. Nadien overwoog de politie wat er met het meisje moest gebeuren. Vandaag werd bekend dat er een aanklacht tegen haar klaarligt voor het doen van valse aangifte alsmede het tot tweemaal toe plegen van meineed. Tijdens het proces wijzigde het meisje haar verklaring. Eerst hield ze vol dat alle drie de jongens haar hadden verkracht, terwijl ze in een latere hoorzitting alleen de ene jongen als schuldige aanwees. In Denemarken kan het doen van valse aangifte en het uiten van gerechtelijke leugens tot zes jaar gevangenisstraf opleveren.
 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden