donderdag 13 mei 2010

IJslandse broers scoren YouTube-hit met humorsketch

KÓPASKER - Even genoeg gehad van de vulkaanuitbarsting in IJsland? Dan is het nu tijd voor een ander (hilarisch) nieuwigheidje uit deze fraaie eilandnatie.

Drie broers uit Kópasker, een dorpje in het uiterste noordoosten, zijn fanatieke filmproducenten. Voor het jaarlijkse midwinterfestival Thorrablót maakte het trio al tal van filmpjes. Maar met hun eigen interpretatie van de al langer bekende grap de Houten Lepel scoren de broers een dikke hit in zowel binnen- als buitenland. Op YouTube is de hilarische versie van hun hand inmiddels al meer dan 350.000 keer bekeken. Vertaling vanuit het IJslands is niet nodig, hun kapriolen spreken voor zich. Kijk mee en geniet...

Rumoerige demonstratie bij Iraanse ambassade Zweden

LIDINGÖ - Een demonstratie bij de Iraanse ambassade in het Zweedse Lidingö escaleerde vanmiddag in een kortstondige chaos.

Aanleiding voor de betoging was de executie afgelopen zondag van vijf politieke activisten door het regime in Teheran. Deelnemers aan de protestactie hadden toestemming om tussen 15:00 en 18:00 uur bij het gebouw van het Iraanse gezantschap in Lidingö, even buiten Stockholm, hun mening te uiten. De woedende menigte eiste dat de Zweedse regering onmiddellijk alle diplomatieke betrekkingen met Iran zou verbreken. Niet veel later liep de betoging uit de hand. Circa 300 demonstranten begonnen met stenen en brandende flessen te gooien en probeerden de ambassade te bestormen. Twee politieagenten raakten in de chaos gewond. Volgens Ulf Lindgren, woordvoerder van de politie in het district Stockholm, waren meer betogers op de protestactie afgekomen dan waar de ordehandhavers op hadden gerekend. "Er ontstond plotseling tumult en wij hadden niet genoeg mensen op de been om in te grijpen." Snel daarop arriveerden nieuwe politieversterkingen en de rust keerde spoedig terug. Drie demonstranten werden opgepakt.
 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden