zondag 27 juni 2010

Fin bluft over Russische roulette: levensgevaarlijk gewond

LAHTI - Beste lezers, wees gewaarschuwd: speel nooit blufpoker en Russische roulette tegelijkertijd. Het kan u net als een jonge Fin gisteravond in een levensbedreigende situatie brengen.

Samen met drie vrienden bouwde de man een feestje in een woning in de stad Lahti. Daar speelde hij met een .22 inch kaliber vuurwapen. Zijn kompanen vroegen of er in het wapen ook kogels zaten. De man antwoordde van niet en haalde tweemaal de trekker over zonder dat er iets gebeurde. Vervolgens zette hij voor de grap het pistool tegen zijn slaap en haalde opnieuw de trekker over. Echter, ditmaal zat er wel een patroon in het magazijn. Ondanks het rake schot was de bluffende Fin wel in staat lopend de gealarmeerde ambulance te bereiken, maar onderweg naar het ziekenhuis verloor hij het bewustzijn. Later vannacht verslechterde zijn toestand en werd hij naar het universiteitsziekenhuis in Tampere overgebracht. Volgens de politie had het wapen geen vergunning. De andere mannen die zich in de woning bevonden, zijn verhoord. Schietincidenten liggen in Finland uiterst gevoelig na een reeks bloedige schietpartijen van de laatste tijd. Afgelopen maandag nog besloot de minister van Binnenlandse Zaken Anne Holmlund dat een verbod op halfautomatische wapens in Finland geen zin had. Daartegenover pleitte ze ervoor om de huidige wapenwet te verscherpen.

Daniel Westling nu officieel prins Bernadotte

STOCKHOLM - Daniel Westling, de nieuwbakken echtgenoot van kroonprinses Victoria, is nu formeel lid van de Zweedse koninklijke familie.

Een week na het sprookjeshuwelijk werd Daniels nieuwe naam dit weekeinde bijgeschreven in het gemeenteregister van Stockholm. Vanaf nu luidt zijn gloednieuwe titel: prins Olof Daniel Westling Bernadotte, Hertog van Västergötland. Daarmee is Daniel thans op papier een nakomeling van de Franse veldmaarschalk Jean Baptiste Bernadotte, een van de meeste prominente officieren van Napoleon, die zich in het begin van de negentiende eeuw in Zweden vestigde en in 1818 tot koning Karel XIV Johan werd gekroond.
 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden