woensdag 25 augustus 2010

Zweden heeft kortste wachtrijen van Europa

GOTENBURG - Wie is het niet beu om lang in een rij te moeten staan? Echter, daarvoor bestaat een oplossing en die heet Zweden. Met gemiddeld tweeënhalve minuut kennen de Zweden de kortste wachttijd van Europa.

Dit resultaat blijkt uit een omvangrijk onderzoek van Mystery Shopping Providers Association (MSPA Europe). Deze organisatie die de kwaliteit en dienstverlening van met name winkels en horecagelegenheden onderzoekt, bracht in 24 Europese landen in totaal 2000 bezoeken aan banken, postkantoren, supermarkten, warenhuizen, apotheken, fastfoodrestaurants en kaartverkooppunten. De duur van het wachten loopt in de landen fors uiteen. Zoals gezegd topt Zweden de lijst. De snelle service die klanten en gasten van Zweedse zaken krijgen, staat in groot contrast tot die in Rusland waar de gemiddelde wachttijd een halfuur bedraagt. Desondanks is dat nog niets vergeleken de allerlaatste in de rij bij dit onderzoek, Bulgarije. In een paspoortkantoor werd het geduld van de Bulgaren met maar liefst zes uur extreem op de proef gesteld. Over heel Europa gezien is de doorsnee wachttijd circa tien minuten.

Helsingborg blijft met pijn en moeite koploper Allsvenskan

HELSINGBORG - Door een benauwde 1-0 thuiszege op Trelleborgs FF klampt Helsingborgs IF zich vast aan de bovenste plaats van de Allsvenskan. De titelstrijd in de Zweedse eredivisie wordt steeds spannender nu nummer twee Malmö FF de laatste weken in voortreffelijke vorm verkeert.

Alles wijst erop dat het slotakkoord van seizoen 2010 in de Allsvenskan een eindspurt wordt tussen Helsingborg en Malmö. Beide clubs uit de zuidelijkste regio Skåne zijn inmiddels flink uitgelopen op achtervolgers Örebro SK en IF Elfsborg. Het verschil tussen de nummers een en twee bedraagt slechts één schamel punt. Malmö mocht twee dagen lang proeven van de bovenste plek na een 0-2 overwinning in en tegen Halmstad. Vanavond nam Helsingborg die stek weer over na de nipte winst op de derde formatie uit Skåne, Trelleborg. Overigens weerspiegelt de 1-0 in geen geval de verhoudingen in de wedstrijd. Helsingborg was veel sterker, creëerde een grote hoeveelheid kansen, maar wist het net uiteindelijk maar één keer te vinden.

Denemarken
Ook na zes speelronden blijft FC Kopenhagen in de 'winning mood'. Zelf kenden de hoofdstedelingen geen problemen met nieuwkomer Lyngby BK (3-0) en houden daardoor één punt voorsprong op achtervolger FC Midtjylland. De ploeg uit het Jutlandse Herning had geen kind aan FC Nordsjælland: 4-0.

Noorwegen
Het hoogste Noorse voetbalplatform moet voor de neutrale toeschouwer ronduit een saaie aangelegenheid zijn. In de negentien jaargangen dat de Tippeligaen nu bestaat, veroverde Rosenborg BK de titel maar liefst vijftien maal. Ook dit seizoen stevent de club uit Trondheim vrijwel ongehinderd af op het landskampioenschap. Op eigen veld versloeg Rosenborg het bezoekende Molde FK met 3-1 en heeft daardoor 49 punten uit 21 duels vergaard. Nummer twee Vålerenga IF pakte hekkensluiter Sandefjord met 3-0 in, maar blijft op een achterstand van negen punten staan. Daarachter houdt eveneens Tromsø IL de race voorlopig nog vol. De Noord-Noren maakte korte metten met Odd Grenland (3-1) en volgt op één punt achter Vålerenga.
 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden