woensdag 3 maart 2010

Noorse politicus: hijab even erg als Ku Klux Klan-puntmuts

OSLO - De Noorse regionale politicus Christian Tybring-Gjedde vindt dat het gedwongen dragen van een islamitische hijab hetzelfde is als het geforceerd opzetten van de kap die wordt gebruikt door de Amerikaanse racistische organisatie Ku Klux Klan.

"Noorwegen moet nu keihard optreden tegen de islamisering die voor onze neus aan de gang is", zegt Tybring-Gjedde van de Fremskrittspartiet (Frp) in een interview met de krant Dagsavisen. "Wanneer ouders hun kinderen een hijab opzetten, is dat voor mij net zo erg als dat ze hen een Ku Klux Klan-kap zouden laten dragen. Niemand zal dat goedkeuren." De politicus noemt hijab 'een religieuze dwangtrui' die kinderen niet zelf hebben gekozen om te dragen. "Hijab is geen onschuldig kledingstuk. Hijab is een uniform dat het verbond met de islamitische gemeenschap, vrouwelijke 'zuiverheid' en onderwerping aan Allah symboliseert." Hij vindt een verbod van de hijab op basisscholen noodzakelijk om islamitische meisjes beter in de Noorse samenleving te integreren.

Zweedse piloot 13 jaar actief zonder vliegbrevet

AMSTERDAM - Dertien jaar lang vloog hij van west naar oost en van noord naar zuid zonder geldige pilootpapieren. Nu is het echter over met de blufpoker van een Zweedse vliegenier die door de politie op Schiphol werd aangehouden.

Jarenlang trachtten de Zweedse autoriteiten de 41-man te stoppen. Hij had de beschikking over een vliegbrevet, alleen niet voor het besturen van grote passagiersvliegtuigen. Bovendien was de licentie ook nog eens verlopen. Op het moment dat de politie hem op Schiphol te pakken kreeg, stond hij op het punt om met een Boeing 737 van luchtmaatschappij Corendon naar Ankara te vertrekken. De Zweed bekende tijdens het verhoor opgelucht te zijn dat zijn stiekeme vliegerij uiteindelijk was ontdekt. Gedurende de dertien jaar heeft hij niet minder dan 10.000 vlieguren gemaakt.
 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden