zaterdag 20 maart 2010

Deense ouders vragen om tatoeages voor kinderen

ODENSE - "Het gebeurt verdomme vaak! Min of meer alle tatoeëerders weten er zo langzamerhand over mee te praten." Johnny Hansen, voorman van het Deense Tatoeërdersgilde, snapt niets van ouders die om een huidversiering voor hun kinderen vragen.

Het fenomeen neemt in Denemarken hand over hand toe. Pa en ma zien graag dat hun kroost er met fraaie lichaamsdecoraties bijloopt, ook al zijn dergelijke praktijken ten strengste verboden bij kinderen onder de 18. "Per week nemen vijf tot tien ouders contact met mij op om te vragen hun minderjarige zoon of dochter te tatoeëren, ondanks dat er op mijn website staat geschreven dat ik alleen klanten van 18 jaar of ouder binnenlaat", vertelt Hansen verder. In zijn eigen zaak in Odense stuurde hij zelfs een moeder weg die haar 12-jarige kind wilde laten tatoeëren. "Dit verschijnsel is inmiddels zo'n groot probleem geworden dat we het tijdens onze vergadering uitgebreid hebben besproken."

Toestemming
Carsten Pedersen, eigenaar van de tatoeageketen Tattoo World, legt uit dat veel ouders geloven dat het legaal is om hun kinderen te laten tatoeëren wanneer ze het zelf goedkeuren. Maar kritisch merkt hij op: "Je kunt je minderjarige kind toch ook geen toestemming geven om auto te rijden, ook al vind je dat zelf oké?"

ABBA verovert plek in Rock 'n' Roll Hall of Fame

NEW YORK - Als het al niet officieus was, dan is het nu wel officieel: ABBA is onsterfelijk. De legendarische Zweedse popgroep heeft een plek verworven in de Rock and Roll Hall of Fame.

Benny Andersson en Anni-Frid Lyngstad waren van de oorspronkelijk vierkoppige band aanwezig in het New Yorkse hotel Waldorf Astoria waar de bijschrijving plaatsvond. Enthousiast reageerde het tweetal op de ceremonie. "Wat een fantastische avond, wat een eer. Agnetha en Björn konden vanavond helaas niet komen, maar ze doen jullie de groeten", zei Anni-Frid Lyngstad en moest ook even kwijt dat er zeer waarschijnlijk nooit sprake zal zijn van een reünie van ABBA. Naast haar stond een zichtbaar geëmotioneerde Benny Andersson die ook een woordje deed. "We hadden hier nooit gestaan dankzij anderen die al eerder waren uitgekozen, zoals bijvoorbeeld Chuck Berry. ABBA is het resultaat van de Amerikaanse muziek, maar ook van de melancholieke Zweedse volksmuziek. Je kunt het zien in de ogen van Greta Garbo en zelfs in de films van Ingmar Bergman." Direct na zijn speech nam Andersson plaats achter de vleugel en begeleidde zangeres Faith Hill die een toepasselijke hit van ABBA zong: 'The winner takes it all.'
 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden