zondag 31 januari 2010

Puck doodt ijshockeyscheidsrechter

RAMSELE - Een Zweedse ijshockeyscheidsrechter is gisteren overleden nadat hij een puck in zijn nek had gekregen.

Nooit eerder in Zweden vond een dergelijk bizar doodsongeluk tijdens het ijshockey plaats. Gedurende een wedstrijd tussen twee juniorenteams in het Noord-Zweedse dorp Ramsele werd de 62-jarige arbiter door de puk in zijn nek of tegen het achterhoofd getroffen en viel hij vervolgens op het ijs. Een toegesnelde ambulancemedewerker probeerde de man direct te reanimeren, maar dit mocht niet meer baten. De politie heeft het incident in onderzoek genomen.

Opnieuw nepartsen Finland betrapt

HELSINKI - Finland is wederom in de ban van nepdokters. Dit keer worden vier medicijnstudenten verdacht van het onwettig praktiseren van de geneeskunst.

Eerder deze maand berichtte DeNoordse.nl al over een neparts die lange tijd ongestoord het vak had kunnen uitoefenen. Hij schreef onder meer een hele reeks geneesmiddelen aan patiënten voor, voordat een eigenaardige medicijnenbestelling hem de das om deed. Intern onderzoek toonde snel aan dat de man helemaal niet over de vereiste doktersdiploma's bleek te beschikken. Nu heeft Valvira, de Finse gezondheidsinspectie, andermaal vier studenten betrapt die ondanks dat ze hun opleiding nog niet hadden voltooid alvast als dokter aan de slag waren gegaan. In Finland hebben medicijnstudenten 10 jaar de tijd om hun studie af te ronden.
 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden