maandag 1 november 2010

Haal echte Deense kerstboom op bij citytrip Kopenhagen

KOPENHAGEN - VisitDenmark, de officiële toerisme-organisatie van Denemarken, schrijft een prijsvraag uit ter promotie van de Deense hoofdstad als citytripbestemming.

Wie graag de kerstsfeer in de Deense hoofdstad Kopenhagen zou willen proeven, kan meedoen met de prijsvraag die VisitDenmark samen met Scandinavian Airlines organiseert. Degene die het juiste antwoord geeft op twee vragen, maakt kans op een weekend voor twee personen naar kerststad Kopenhagen. De winnaars vliegen op 10 december a.s. met Scandinavian Airlines naar Kopenhagen en verblijven twee nachten in het gloednieuwe Tivoli Hotel in het centrum van de stad. Er liggen twee Copenhagen Cards klaar voor gratis toegang tot openbaar vervoer en tal van musea en attracties in en rond Kopenhagen. Bovendien gaan de gelukkige winnaars met een huurauto van Europcar bij een Deense boerderij een kerstboom voor thuis ophalen. De actie loopt tot en met 28 november en winnaars krijgen vóór 1 december bericht.

Sprookjesachtig
In de aanloop naar Kerstmis hangt er een sprookjesachtige sfeer in Kopenhagen. De straten zijn versierd met dennentakken, typisch Deense harten en talloze lichtjes. De jaarlijkse grote kerstmarkt in het centraal gelegen sfeervolle park Tivoli is een must. Overal zie je kraampjes met Deense lekkernijen, kerstdecoraties en (handgemaakte) cadeaus. Ook de gedekte kersttafels bij Royal Copenhagen zijn een bron van inspiratie, net als de kerstafdelingen in de grote Deense warenhuizen. Meer informatie over de prijsvraag, deelname, voorwaarden en Denemarken in kerstsfeer: www.visitdenmark.nl/kerst

Grote kans op nieuwe vulkaanuitbarsting IJsland

REYKJAVIK - In Gígja, in het zuidoosten van IJsland lijkt een overstroming door smeltwater een nieuwe voorbode van vulkanische activiteit. Het water is afkomstig van de gletsjer Vatnajökull waaronder zich de vulkaan Grímsvötn begint te roeren.

Het ziet ernaar uit dat een eruptie van de Grímsvötn aanstaande is. Gisteren ontdekte het IJslands meteorologisch instituut ondergrondse activiteit nabij Vanajökull waardoor een stroom smeltwater van de gletsjer is ontstaan. Aan de overstroming gingen de afgelopen dagen bovendien aardschokken vooraf, ook al een aanwijzing voor een op handen zijnde eruptie. Dit lijkt zeker niet onwaarschijnlijk, omdat de Grímsvötn de meest actieve vulkaan van IJsland is en ongeveer eenmaal per tien jaar tot uitbarsting komt. De laatste keer was dat in november 2004. Tijdens dit voorjaar zorgde de uitbraak van de Eyjafjallajökull voor een grote chaos in het Europese luchtverkeer.
 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden