zaterdag 14 augustus 2010

Deense vrouwen willen liever donkere kinderen

ÅRHUS - Veel Deense vrouwen dromen ervan om een 'tall dark stranger' tegen het rijzige, donkere lijf te lopen. Echter, ook de spermabanken zitten om Afrikaanse, Aziatische en Arabische donoren verlegen.

De voorraden zaad van roodharige en blauwogige mannen puilen daarentegen uit. Maar dat komt niet omdat er iets mis is met hun sperma. "Onze opslag zit propvol met dat type zaad", zegt Ole Schou van spermabank Cyros International in Århus. "Degenen die wij zoeken hebben een andere etnische oorsprong dan Deens. Alleen van hen hebben we er te weinig." Daarom bedanken de spermabanken dan ook voor donaties van etnische Denen. De 'zaadbewakers' zelf vinden dat er in geen geval sprake is van discriminatie. Schou: "Onze missie is om alle kleuren van de regenboog aan te kunnen bieden." Voor het aanvullen van deze kleurenvoorraad heeft Cyros daarom nu een spermabank in India geopend en is momenteel bezig met dezelfde doelstelling in Afrika. Hoewel dat niet zo'n eenvoudige opgave is. "Er bestaat geen reguliere spermabank in Afrika en er kan ook niet zomaar een worden opgezet voor het Westen", gaat Schou verder. Het kan bovendien betekenen dat er meer zal moeten worden betaald voor het zaad van donkere mannen. "Maar uiteindelijk kan dat noodzakelijk zijn, want per slot van rekening draait het ook hier om vraag en aanbod."

Zes jongeren dood bij verkeersongeval Finland

JOENSUU - Een zwaar verkeersongeluk in het oosten van Finland heeft aan zes jonge inzittenden van een auto het leven gekost.

Het tragische ongeval vond plaats in het dorp Eno, gemeente Joensuu, waar de auto tegen een vrachtwagencombinatie botste. Vijf van de zes inzittenden - vier mannen en een vrouw van tussen de 20 en 30 jaar oud - waren op slag dood. De 26-jarige bestuurder overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Volgens de politie was hij niet onder invloed. De 34-jarige vrachtwagenchauffeur bracht het er ongedeerd vanaf en alarmeerde als eerste de hulpdiensten. Krachtens de politie kwam de auto vanaf een kleinere weg en sloeg meteen voor de aankomende vrachtwagen af die de aanrijding niet meer kon voorkomen. Het weer was op dat moment prima. Echter, slecht zicht ter plekke kan aan het drama hebben bijgedragen. In de buurt van de plek des onheils groeien hoge struiken die voor gezichtsbelemmering van de autobestuurder kunnen hebben gezorgd. Bovendien was het ongeluk niet het eerste op de bewuste kruising.
 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden