zaterdag 13 februari 2010

Sneeuwruimer schiet op ijspegel

NORRKÖPING - Toen een lastige ijspegel moest worden opgeruimd, gebruikte een sneeuwruimer in het Zweedse Norrköping een wel heel creatief stuk gereedschap: zijn geweer.

Eigenlijk had de medewerker van dienstenbedrijf Anticimex een hoogwerker nodig voor zijn klus. Maar toen die niet omhanden was, besloot hij in plaats daarvan zijn geweer mee te nemen en gericht te vuren. Op de vestiging van Anticimex in Norrköping werd opgetogen gereageerd over de Wild West-praktijken van de werknemer: "Hij heeft een jagerscertificaat en wanneer hij schiet, dan raakt hij ook", verklaart de trotse chef Per Wernerson. Echter, de politie is allerminst geïmponeerd en gaat nu werk maken van deze aparte opruimmethode.

Pas op: knuffelende zakkenrollers!

FREDERIKSTAD - Pas op met iemand de helpende hand te bieden die u vervolgens beloont met een omhelzing. De kans dat deze persoon er tussenuit knijpt met uw portemonnee valt namelijk niet te onderschatten.

Zakkenrollers blijken vindingrijk en in Denemarken kunnen ze daarover meepraten. In een supermarkt in Frederiksberg, een voorstad van Kopenhagen, raakten diverse klanten plotseling hun geld kwijt toen ze iemand die om hulp vroeg, bijstonden. Allen hadden gemeen dat ze als dank van de hulpbehoefende een knuffel kregen. Volgens supermarktchef Jens Erik Christensen is het dan ook hoog tijd voor een uitgebreide voorlichtingscampagne over de nieuwe foefjes die de dieven toepassen. De politie ziet evenwel nog geen stijging in het aantal gedupeerden van deze kersverse truc.
 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden