zaterdag 3 april 2010

Vliegtuig Norwegian maakt noodlanding Spanje

ALICANTE/OSLO - Een toestel van de Noorse luchtvaartmaatschappij Norwegian heeft in Spanje een noodlanding moeten maken. De piloten hadden de melding gekregen dat er in een wielkast brand was uitgebroken.

Het vliegtuig met 106 passagiers en 6 bemanningsleden was net opgestegen vanaf de luchthaven in Alicante en zette koers richting Stockholm toen het automatische brandmeldingssysteem aangaf dat een wielkast in brand stond. De gezagvoerder koos het zekere voor het onzekere en liet de Boeing 737-800 terugkeren naar het Spaanse vliegveld. Tijdens de evacuatie via de glijbanen liep een aantal inzittenden lichte verwondingen op, maar grote problemen deden zich niet voor. Achteraf bleek dat er in het brandmeldingssysteem een storing was opgetreden en dat er van brand geen enkele sprake was. De reizigers konden na een forse vertraging hun thuisreis voortzetten.

Noorse inbreker valt tijdens werk in slaap

FREDRIKSTAD - De Noorse politie had een eenvoudige klus te klaren bij een melding wegens inbraak. Tijdens zijn nachtelijke arbeid sukkelde een inbreker plompverloren in slaap.

De 19-jarige insluiper dacht zijn slag te slaan in een kazerne te Fredrikstad, in de Noorse provincie Østfold. Maar toen hij een hele verzameling waardevolle snuisterijen had klaargezet om mee te nemen, viel de klaarblijkelijk uitgeputte geveltoerist in slaap. Voor de politie was het uiteraard een koud kunstje om hem in te rekenen. De jongeman mocht in de cel verder van zijn vermoeidheid bijkomen.

In het verkeerde bed
Toch kukelen niet alleen dieven op verkeerde plekken in slaap. Het overkomt ook buren. In een ander deel van Fredrikstad trof een man bij thuiskomst een onbekende vrouw slapend in zijn bed aan. Hij belde de politie die meteen poolshoogte kwam nemen. Het bleek al snel om een mevrouw uit dezelfde buurt te gaan. Ze had te diep in het glaasje gekeken en kon daardoor de weg naar haar eigen slaapplaats niet meer terugvinden. De agenten trachtten daarop 'Doornroosje' uitgeleide te doen. Maar aangezien ze haar buurman bleef lastigvallen, rekenden de dienders de vrouw in waarna ze haar roes op het bureau mocht uitslapen.
 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden