maandag 10 mei 2010

Winst UEFA Fair Play opnieuw naar Noord-Europa

GÄVLE - Wederom gaat de titel van het UEFA Fair Play-klassement dit jaar naar Scandinavië. Vanmiddag werd bekend dat Gefle IF uit de Zweedse havenstad Gävle de meest sportieve voetbalclub van dit moment in Europa is.

Vorig jaar streek Rosenborg BK uit het Noorse Trondheim met de eer en eindigde het Deense Randers FC op de tweede plaats. Dit jaar doen Noord-Europese clubs het zelfs nog beter. Na winnaar Gefle pakt andermaal een Deens team de tweede plek - welk is momenteel niet bekend, omdat de competitie in Denemarken nog loopt - en eindigde het Finse MyPa-47 uit Anjalankoski op prima wijze als derde. In 1995 ging de UEFA Fair Play-rangschikking van start. In het klassement wordt de sportiviteit van voetbalclubs op ons continent gemeten. Per gespeelde wedstrijd ontvangen clubs punten voor onder meer sportief spel (dus geen of weinig gele en rode kaarten), respect voor tegenstander en scheidsrechter en het gedrag van trainers en supporters. De drie winnaars van de Fair Play-competitie krijgen direct een plek in de voorronde van de Europa League, de vroegere UEFA Cup.

Stomdronken Finnen besturen samen auto

NASTOLA - Terwijl de een de pedalen van de auto bediende, verrichtte de ander het stuurwerk. Zo dachten twee stomdronken Finnen thuis te komen. Maar de rit was al snel ten einde...

Het Finse paar, een jonge vrouw en een jonge man, had gisteravond een flink stuk in de kraag toen het besloot huiswaarts te keren. Ze stapten direct uit het café in het dorp Nastola in de auto van de vrouw. In het voertuig spraken ze af dat zij op de bestuurdersplaats zou gaan zitten en op de pedalen zou trappen, terwijl hij van de zitplaats ernaast het stuur vastgreep. Niettemin eindigde het tochtje even verderop; de auto raakte van de weg en botste tegen een grote steen. Wonder boven wonder bleef het tweetal pimpelaars ongedeerd. Wel moet het duo zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.
 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden