donderdag 15 april 2010

Icesave- en vulkaanhumor

REYKJAVIK - Wat krijg je als je de Icesave-problematiek met een IJslandse vulkaanuitbarsting combineert? Inderdaad, humor die zich als een lopend vuurtje verspreidt. Een voorbeeldje...

Den Haag & Londen: "IJsland, zijn jullie gek geworden?! Waarom hebben jullie een wolk as naar ons toegestuurd? We hebben hierdoor onze luchtruimen moeten sluiten."

Reykjavik: "Hoezo? Dat is toch waar jullie om vroegen: 'vul ons met as'?!"

Den Haag & Londen: "Nee! 'Kas' hebben we gezegd, VUL ONZE KAS!"

Reykjavik: "Oeps..."

Aswolk IJslandse vulkaan legt vliegverkeer lam

AMSTERDAM/REYKJAVIK - Uitstoot van as door de vulkaanuitbarsting in IJsland heeft directe gevolgen voor het Europees vliegverkeer. Vandaag zijn de luchthavens in een groot deel van Noord- en West-Europa gesloten.

In ieder geval tot morgenochtend 06:00 uur blijven de luchthavens dicht. Een grote aswolk drijft vanaf de vulkaan in het zuiden van IJsland richting het Europees vasteland. De stillegging van het luchtvaartverkeer is een voorzorgsmaatregel, omdat asdeeltjes vliegtuigmotoren kunnen verstoppen en op de vleugels kunnen neerslaan. Het resultaat van de maatregel is dat talloze reizigers vast zijn komen te zitten op de luchthavens in zowel West- als Noord-Europa. Mensen zijn massaal overgestapt op bus of trein en de vervoersmaatschappijen zetten extra materieel en personeel in teneinde de drukte te kunnen verwerken. Ook koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en Máxima zijn in plaats van met het vliegtuig nu per spoor onderweg naar Denemarken om de verjaardag van koningin Margaretha II te vieren. Margaretha, de doopmeter van Willem-Alexander, wordt morgen 70 jaar.
 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden