dinsdag 1 juni 2010

Söderling maakt einde aan unieke reeks Federer

PARIJS - Met een overtuigende 3-6, 6-3, 7-5 en 6-4 zege was de Zweedse tennisser Robin Söderling in de kwartfinale van Roland Garros de baas over Roger Federer, de nummer 1 van de wereldranglijst.

"Het kan niet beter dan dit. Ik speelde echt heel erg goed", reageert een euforische Söderling die voor het eerst in 13 ontmoetingen de regerend kampioen van Parijs wist te verslaan. "Het is fantastisch om op deze baan tegen de nummer 1 van de wereld te spelen en te winnen. Roland Garros is de favoriet onder de Grand Slam-toernooien." Nadat hij in de eerste set nog was weggespeeld en slechts tweemaal won op de service van Federer kwam de Zweed in de tweede set sterk terug. Eén van zijn grootste wapens werd de return waar de Zwitser alle moeite mee had. Niet minder dan 23 maal achtereen was Roger Federer in een Grand Slam-toernooi doorgedrongen tot de halve finale. Söderling doorbrak evenwel deze feilloze serie met een zeer verrassende overwinning.

Regen
Bij 5-5 in de derde set en 30-15 voor Federer werd het duel vanwege regen stilgelegd. Na een uur ging de strijd weer verder en brak Söderling direct door Federers service om even later ook de set binnen te slepen. In de vierde set brak Federer op zijn beurt door de opslag van Söderling. Echter, de Zweed beantwoordde dat met hetzelfde wapenfeit en herhaalde dat nogmaals bij een 4-4 stand waarmee de basis voor de zege was gelegd. Robin Söderling, die in de twaalf eerdere ontmoetingen met Federer slechts twee sets had gewonnen, besliste de wedstrijd met zijn tweede service. En dat nog wel voor een publiek dat duidelijk op de hand van de Zwitserse topfavoriet was.

Caroline Wozniacki
In de kwartfinale bij de vrouwen verloor Caroline Wozniacki uit Denemarken kansloos in twee sets (6-2, 6-3) van Francesca Schiavone uit Italië. Wozniacki had geen antwoord op de uitgekookte speelstijl van Schiavone. De Italiaanse brak zes keer door de service van haar Deense opponente, won aan het net 13 van de 16 punten en sloeg 25 winnende punten tegen slechts 10 van Wozniacki.
 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden