woensdag 17 februari 2010

Cocaïnesmokkelaar tracht bijtend te ontsnappen

MALMÖ - Een smokkelaar met bijna 100 gram cocaïne in zijn onderbroek heeft geprobeerd te ontsnappen door een Zweedse douanier te bijten.

Op station Svågertorp in het Zuid-Zweedse Malmö werd de 41-jarige man in december vorig jaar door douaniers verzocht om ter controle mee te komen. Echter, aangekomen in de visitatieruimte wilde hij zich niet verder dan zijn onderbroek uitkleden. Als reden daarvoor zei hij verlegen te zijn. "Het zag eruit dat hij iets groots bij zijn geslachtsorgaan droeg", vertelt een douanebeambte. Toen de man vervolgens poogde een pakketje weg te moffelen, ontstond een wilde worstelpartij. Daarbij beet de bijna naakte verdachte een douanier in diens arm. In het pakketje bleek circa een hectogram cocaïne te zitten. De man is nu aangeklaagd voor drugssmokkel en geweld tegen een ambtenaar in dienst.

Noorse moslim bedreigt journalisten Dagbladet

LARVIK - De politie van het Noorse Larvik heeft vanmiddag een man aangehouden die gisteren twee journalisten van de krant Dagbladet met de dood bedreigde.

De 24-jarige Mohyeldeen Mohammad gaf zichzelf aan op het politiebureau van Larvik, waarna hij direct werd aangehouden. Volgens de Noorse krant dreigde Mohammad de journalisten, die onaangekondigd langskwamen voor een interview, dood te schieten wanneer ze niet onmiddellijk weg zouden gaan. De politie doorzocht het huis van de orthodoxe moslim, maar vond geen wapens of andere voorwerpen die in verband konden worden gebracht met het voorval.Mohammad stond vorige week vrijdag in het middelpunt van de belangstelling tijdens een grote demonstratie in Oslo. Daar protesteerden circa 3000 moslims tegen het afdrukken van een Mohammed-karikatuur door Dagbladet. Tijdens een toespraak waarschuwde hij dat een verdere provocatie van de islam zou kunnen leiden tot een nieuwe 11 september op Noors grondgebied.

Steniging
In de naweeën van de protestmars deed Mohammad andermaal van zich spreken. Zo verdedigde hij onder meer het doden van homosekuelen door middel van steniging. Mohyeldeen Mohammad is Irakees van geboorte en woont sinds het einde van de jaren 80 in Noorwegen. Aan de media verkondigde hij enige tijd geleden al dat hij shariawetgeving studeert aan de islamitische universiteit van Medina in Saoedi-Arabië. Eerder deze avond liet de politie hem na een uitgebreid verhoor weer vrij.
 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden