donderdag 26 augustus 2010

IKEA beste onderneming van Noorwegen

OSLO - IKEA is vandaag in Noorwegen tot beste bedrijf van 2010 gekozen. Het is voor het eerst in maar liefst negentien jaar dat een buitenlands bedrijf als eerste uit de bus komt na de jaarlijkse analyse van marktonderzoeksbureau Synovate.

Achter het wereldwijd beroemde Zweeds-Nederlandse warenhuis voor woninginrichting volgen reguliere Noorse onderneming zoals zuivelgroothandel Tine, supermarktketen Coop Norge, de Noorse televisiezender TV2 en NRK-radio, levensmiddelenconcern Stabburet en vleeswarenbedrijf Gilde. IKEA was de laatste jaren al bezig aan een opmars op de Noorse markt. Zo kwam de multinational in 2005 binnen in de top 10 en bereikte een jaar later de derde plaats. In de lijst van slechtste bedrijven in Noorwegen eindigden de Noorse spoorwegen NSB net als afgelopen jaar bovenaan. De tweede plek was voor de Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS.

Catalogus
De verkiezing van IKEA kwam trouwens op een prima ogenblik. Dit najaar viert de huisraadgigant een extra feestje, omdat de IKEA-catalogus alweer voor het 60ste jaar uitkomt. Van de vermaarde meubelgids worden dit jaar wereldwijd bijna 198 miljoen stuks gedrukt. De catalogus is daarmee het meest verspreide drukwerk ter wereld en verschijnt in totaal in 39 landen in 29 verschillende talen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden