maandag 12 april 2010

Helsingborgs IF alleen aan kop

HELSINGBORG - Met een 2-1 zege op eigen veld in de topper tegen IF Elfsborg heeft Helsingborgs IF nu alleen de leiding genomen in de Zweedse eredivisie, Allsvenskan.

Het voetbalseizoen is nog maar net begonnen, maar heeft met Helsingsborg een echte smaakmaker als lijstaanvoerder. De ploeg uit een van de Hanzesteden die Skåne rijk is, heeft na vijf speelronden nu dertien punten verzameld, twee meer dan directe achtervolger en provinciegenoot Malmö FF. Met frivool spel kwam de overwinning op Elfsborg uit Borås geheel verdiend tot stand. De nummer één van vorige week, BK Häcken uit Gotenburg, faalde teleurstellend door op eigen vertrouwde gras niet voorbij hekkensluiter Åtvidabergs FF te komen: 0-0. Voor regerend kampioen AIK lijkt de lijdensweg voorlopig (nog) niet voorbij. Het team uit Solna verloor alweer, dit keer uit bij Gefle IF met 1-0 en bungelt nu in de onderste regionen van de ranglijst met als buit slechts twee schamele punten.

Denemarken
Ondanks de goede reeks van FC Kopenhagen tijdens de afgelopen weken, liet de landskampioen nu een steekje vallen. Uit bij degradatiekandidaat Randers FC werd zowaar met 1-0 verloren. Naaste concurrent Odense BK liet de kans om in te lopen niettemin liggen, want in eigen huis struikelden De Stribede (De Gestreepten) met dezelfde cijfers over middenmotor Brøndby IF.

Noorwegen
Aalesunds FK blijft knap de lakens in de Tippeligaen uitdelen. In de West-Noorse derby tegen Viking FK uit Stavanger won de thuisploeg overtuigend met 3-1 en gaat nu aan de leiding met dertien punten uit vijf ontmoetingen. Achtervolgers Tromsø IL en Rosenborg BK staan op respectievelijk één en twee punten afstand. De Noord-Noren hadden thuis geen moeite met debutant FK Haugesund (2-0), terwijl kampioen Rosenborg op bezoek in Skien het plaatselijke Odd Grenland onderuithaalde: 3-1.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden