donderdag 1 april 2010

Gefopt in Noord-Europa...

GOTENBURG - Ook in Scandinavië is 1 april uiteraard niet onopgemerkt voorbijgegaan. Tal van Noord-Europese kranten deden originele pogingen hun lezers bij de neus te nemen.

Waarschijnlijk de leukste 1 aprilgrap had de Noorse zakenkrant Dagens Næringsliv. Het dagblad opende vanochtend met het sublieme nieuws dat de Finse luchtvaartmaatschappij Finnair haar nieuwe toestellen zal inrichten met een heuse sauna aan boord. Businessclassreizigers kunnen op de terugweg van het zakendoen de stress van zich af zweten in sauna's die door warmte van de motoren worden verhit. Wel dienen deze royaal bediende passagiers bij het plaatsnemen in het zweethok aan een niet onbelangrijk gegeven te denken: ook hier moet de veiligheidsriem gewoon worden vastgeklikt.

Kleine Zeemeermin
Vorige week vrijdag schreven we over de verre reis van het standbeeld van de Kleine Zeemeermin naar de Expo 2010 in China. Het Natuurhistorisch Museum van Kopenhagen greep deze gelegenheid aan om de draak te steken met de creatie van Hans Christian Andersen. Medewerkers vulden de lege plek in de haven van de Deense hoofdstad op met een skelet en aan de media ging een begeleidend persbericht uit. Daarin schreef het museum dat dit de laatste overblijfselen waren van de Hydronymphus pesci, de Latijnse benaming voor 'visachtige watervrouw'. Volgens het bericht stierf de zeemeermin aan het einde van 17de eeuw uit.

Vader van vier
In één nacht vier kinderen verwekken, hoeveel mannen kunnen dat de Zweed Andreas Utterhall eigenlijk nazeggen? Op de babypagina in de Noord-Zweedse krant Västerbottens-Kuriren verscheen de acteur/voetballer op vier foto's met steeds een verschillende vrouw en baby. Het nieuws verspreidde zich in een razend tempo over het hele land. Andreas telefoon stond binnen de kortste keren roodgloeiend, e-mails en sms'jes kwamen met bosjes binnen. Lezers reageerden op alle mogelijke manieren, van vrolijke en aansporende berichtjes via seksueel getinte invitaties tot boze commentaren over zijn gebrek aan verantwoordelijkheid. Natuurlijk was de verbazing enorm toen hij bekende dat alles slechts een 1 aprilgrap was. "Het leuke is dat er zovelen waren die het niet doorhadden", lacht Andreas. "Pas na een tijdje kregen ze in de gaten dat het allemaal in scène was gezet. Het is fantastisch gelukt!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden