maandag 8 februari 2010

Noorwegen noteert record aantal immigranten

OSLO - Nooit eerder zochten zoveel mensen hun heil in Noorwegen als gedurende de afgelopen tien jaar. In totaal kreeg het land er 510.748 nieuwe inwoners bij.

"Om soortgelijke cijfers te vinden, moeten we terug naar de jaren 80 van de 19de eeuw. Toen was het de Noorse emigratie naar Amerika die gelijkstond aan een volksverhuizing", zegt Lars Østby van het Noors Statistische Centraalbureau. Overigens zijn in de getallen geen Denen en Zweden meegerekend, aangezien die geen werkvergunning nodig hebben. Bovendien zeggen de cijfers niets over het aantal personen dat daadwerkelijk in Noorwegen is blijven wonen. De belangrijkste oorzaak voor de historische volksverhuizing kan worden gevonden in de uitbreiding van de Europese Unie (EU) in oostelijke richting. Noorwegen is dan wel geen EU-lidstaat, maar voor EU-burger levert het doorgaans weinig problemen op om zich hier te vestigen. Van de immigranten voeren de Polen de ranglijst voor zowel werk als familiehereniging aan.

6 opmerkingen:

 1. Dus Polen voeren de ranglijst aan in plaats van de Pakistanen. Volgens Wikipedia voeren de Pakistanen de ranglijst aan gevolgd door de Irakezen qua immigranten betreft. Hoe kan ik aan de statistieken komen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja maar daar word liever niet over gepraat natuuurlijk, aangezien deze groepen niet zo'n heel gunstige reputatie hebben(W)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De Noren zijn zo nationalistisch als de pest, dat strookt niet echt met hun toelatingsbeleid. Of zijn ze daar zogenaamd tolerant net zoals de Nederlanders dat over zichzelf jaren geleden was wijsgemaakt...
  Ik hoop dat ze een harde klapper naar beneden maken met hun schijnheiligheid over immigratie uit moslimlanden. Bekijk de statistieken eens over 16.000 verkrachtingen per jaar daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een kennis van mij wilde jaren geleden naar Noorwegen emigreren om daar te leven en te werken omdat hij het zo'n fantastisch land vond.
  Hoewel hij veel in zijn mars had miste hij bepaalde diploma's(ik dacht voor de off-shore of zoiets)Hij werd afgewezen.
  Ze laten daar liever mensen toe zoals woestijn bewoners, die vanwege hun geloof al sowieso niet kunnen integreren, om ze vervolgens een levenslange uitkering te geven.
  Mensen die een plaag worden in dat land.
  Arme stakkers die Noren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Strafjes van 21 jaar maximaal,een politieagent draagt geen geweertje, je kunt zo het gerechtsbouw in en uitlopen want die openheid moet kunnen, de burgemeester even opbellen om te knuffelen, een advocaat die zijn eigen client afvalt,de kroonprins die een moskee bezoekt en zich verlaagd zijn schoenen uit te trekken om vervolgens op de grond gezeten zijn medeleven gaat zitten uitdrukken aan die arme getroffen moslims.
  Diezelfde moslims die klaar staan om zijn landje af te pakken zodra ze kunnen, maar daar wil de kroonprins natuurlijk niet van weten.
  Noorwegen leeft nog in het voor 9/11 tijdperk.
  Dat is toch wel zielig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. "Van de immigranten voeren de Polen de ranglijst voor zowel werk als familiehereniging aan". Maar inderdaad, volgens Wikipedia voeren de Pakistanen de ranglijst aan, gevolgd door de Irakezen. Wat immigranten betreft denk ik dan, wat werk(en) aangaat heb ik zo mijn twijfels, dat zal niet anders dan bij ons zijn. Maar even over die familiehereniging. Die Noren kijken kennelijk niet verder dan hun neus lang is, daar hebben wij in Nederland immers leergeld voor betaald. Een kapitale blunder, en die Noren doen ons na?! Daar gaan ze nog spijt van krijgen, met name wat mensen uit moslimlanden betreft. Goed, eerst de vrouw en zeven kinderen van Achmed laten komen. Echter, zijn vrouw heeft een zus, Fatima, en die zit met 6 kinderen maar zonder man. Daar is Achmed ook verantwoordelijk voor dus hoort ook tot de familie. Hup, die ook maar naar Noorwegen. En nu er toch met de hand over het hart is gestreken zijn er onvermijdelijk redenen te vinden om wat neven en nichten ook te laten komen. Compleet met aanhang ook. En zo gaat dat verder. Vooral Somaliërs hebben standaard zo ongeveer 8 kinderen, en alles fokt maar door. Succes Noren, met de sprinkhanenplaag van onrendabele uitvreters die jullie net als ons te wachten staat. Oh ja, en niet te vergeten de praatjes die ze binnen de kortste keren hebben.

  BeantwoordenVerwijderen

 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden