woensdag 6 januari 2010

Heerenveen ziet Zweed komen en... Zweed gaan

HEERENVEEN/STOCKHOLM/STAVANGER - SC Heerenveen heeft zich vandaag versterkt met de Zweedse middenvelder Philip Haglund. Tegelijkertijd meldt de Friese voetbalclub dat aanvaller Patrik Ingelsten - eveneens Zweeds - vertrekt.

De 22-jarige Haglund is afkomstig van Brommapojkarna IF uit Stockholm en tekende een verbintenis voor 4,5 jaar. Toch is de overgang nog niet helemaal rond, aangezien Heerenveen en Brommapojkarna nog geen overstemming hebben bereikt over de transfersom. Haglund, die tevens ingezet kan worden in het centrum van de verdediging, scoorde tijdens de afgelopen voetbalcompetitie in Zweden zeven maal. Door de supporters van Brommapojkarna werd hij verkozen tot voetballer van het jaar. In december werd hij voor het eerst voor de Zweedse nationale equipe opgeroepen.

Ingelsten
Niettemin ziet Heerenveen ook een Zweedse speler afscheid nemen. Patrik Ingelsten was amper een jaar in dienst bij de Friezen, maar gaat nu zijn geluk beproeven bij Viking FK in het Noorse Stavanger. De bijna 28-jarige aanvaller is voor de Noren de beoogde spil van de voorhoede. Voor hij uitkwam voor Heerenveen was Ingelsten actief in zijn geboorteland bij Kalmar FF.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden