woensdag 15 september 2010

Deense politie denkt identiteit bommenlegger te weten

KOPENHAGEN - Het ziet er naaruit dat de Deense politie de verdachte in de zaak van de vermoedelijke bomaanslag in Hotel Jørgensen in Kopenhagen heeft geïdentificeerd. Zeer waarschijnlijk gaat het om een jonge Tsjetsjeen.

Afgelopen vrijdag vond een explosie plaats in het hotel en arresteerde de politie direct daarop een lichtgewonde man in een naburig park. Tot dusver wist niemand wie hij was, maar justitie in Denemarken komt nu met nieuws. De Deense politie is er namelijk 'zeer zeker' van dat de mysterieuze bommenlegger afkomstig is uit de Russische deelrepubliek Tsjetsjenië. Het zou gaan om de 24-jarige Lors Doukaiev. Tijdens een persconferentie eerder vandaag zei politie-inspecteur Svend Foldager dat de verdachte niet ontkent dat dit zijn identiteit is. De Deense en Belgische politie gaan nu onderzoeken of de man actief is in fanatieke kringen. Afgelopen nacht deed de Belgische politie huiszoekingen in de woning van de verdachte in Luik. De zaak is overgedaan aan de antiterreureenheid van de federale politie in België.

Handschoenen
Bij de persconferentie kwam ook naar buiten dat de man tijdens zijn verblijf in Kopenhagen plastic handschoenen kocht; informatie die de politie verkreeg uit één van de 250 tips die na de gebeurtenissen waren binnengekomen. Volgens de Deense media droeg de verdachte deze handschoenen toen er vrijdag de ontploffing op een toilet van Hotel Jørgensen plaatsvond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden