dinsdag 10 augustus 2010

Malmö FF nadert Helsingborgs IF na overtuigende zege

ÖREBRO - Het kampioenschap in de Zweedse Allsvenskan gaat na de achttiende speelronde duidelijk tussen twee kandidaten: Helsingborgs IF en Malmö FF. De formatie uit Malmö versloeg uit in Örebro de plaatselijke SK met speels gemak (0-3) terwijl Helsingborg thuis tegen Djurgårdens IF duur puntverlies leed: 3-3.

Wat op papier een regelrechte topper heette, bleek voor Malmö in de Behrn Arena van Örebro feitelijk niet meer dan een karweitje tussendoor. Na net een kwartier spelen hadden de Skåningers de thuisploeg via twee gave treffers al op de knieën, 0-2. De gastheren konden daar maar bar weinig tegenover zetten. Sterker nog, Malmö kwam in geen enkel opzicht in de problemen en hielp zelfs nog vele mogelijkheden om zeep. Pas krap 20 minuten voor het laatste fluitsignaal kwam de 0-3 eindstand op het scorebord. Met de drie winstpunten kroop Malmö dichterbij Helsingborg dat thuis weinig raad wist met Djurgården uit Stockholm. Tot in de laatste minuut van de officiële speeltijd leidden de hoofdstedelingen verdiend met 2-3, voordat Helsingborg alsnog de gelijkmaker produceerde en daardoor een blamerende thuisnederlaag ternauwernood afwendde. De Helsingborgers voeren de Zweedse eredivisie met 42 punten nog wel aan, maar de kloof met Malmö is slechts drie punten. Örebro lijkt (voorlopig) af te haken en blijft staan op 32 punten.

Denemarken
Odense BK zat vorig seizoen kampioensploeg FC Kopenhagen lange tijd op de hielen. Dit voetbaljaargang echter, kan het team van het eiland Funen vooralsnog geen potten breken. Op eigen veld moest Odense ondanks een prima wedstrijd zijn meerdere erkennen in de equipe uit de eerste stad van Denemarken. Kopenhagen stond binnen een halfuur al met 0-2 voor, maar Odense knokte zich knap terug en zette binnen het uur de zaken alweer recht: 2-2. Tot verdriet van het thuispubliek maakten de gasten twee minuten voor tijd alsnog aan alle illusies een einde door de 2-3 aan te tekenen. Kopenhagen blijft door de zege gewoon bovenaan met tien punten uit vier wedstrijden. FC Midtjylland volgt op de voet met negen uit vier na een 0-3 overwinning in en tegen Esbjerg. Derde is nu Brøndby IF dat uit met 1-3 zegevierde over FC Nordsjælland en hetzelfde aantal punten heeft verzameld.

Noorwegen
De Noorse titelhouder Rosenborg BK lijkt de champagne alvast koud te kunnen gaan zetten. Op bezoek bij rodelantaarndrager Sandefjord kenden de Trondheimers weinig problemen: 1-3. Door het resultaat liep de club drie punten verder uit, omdat achtervolgers Vålerenga IF en Tromsø IL beide hun ontmoetingen verloren. Nummer twee Vålerenga kon uit tegen Haugesund geen vuist maken en ging kansloos met 2-0 ten onder. Ook nummer drie Tromsø liep tegen een nederlaag van dezelfde grootte aan op het thuisterrein van concurrent Aalesunds FK dat eveneens voor een toppositie strijdt. Rosenborg heeft met nog tien wedstrijden in de Tippeligaen af te werken al tien punten voorsprong. Bovendien draaien de kampioenen tot dusver nog immer ongeslagen in de competitie mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden