woensdag 11 augustus 2010

Giftige wachters bewaken kassa Zweedse dierentuin

STOCKHOLM - Skansen-Akvariet was ze meer dan zat: dieven die geld uit de kassa snaaiden. Maar middels een speciale beveiligingsmethode zijn bij dit Stockholmse verblijf voor exotische dieren grijpgrage handen nu niet meer veilig...

Nadat er een paar keer geld uit de kassa van het dierenpark was gegraaid, had het personeel er schoon genoeg van. De medewerkers zetten daarom een onorthodoxe methode in: keizerschorpioen Sting en de Chileense vogelspin Imse werden op wacht gezet tussen de bankbiljetten. "We zijn enorm tevreden, ze zijn echt geweldig. We hopen dat het nieuws zich verspreidt zodat iedereen straks weet dat er bij Skansen-Akvariet niet meer uit de kassa kan worden gestolen", zegt Helen Ekström, één van de personeelsleden die geld aan vingervlugge dieven kwijtraakte. Handen die slinks op weg zijn naar de betaalmiddelen in de kassa kunnen pijnlijk kennis maken met de nijdige kaken van Imse of de giftige staart van Sting.

Wesp
Toch zijn deze exotische wachters niet giftiger dan een wesp. "Om meteen maar een ratelslang neer te leggen, gaat wel wat ver. Maar wij vinden dat wie geld steelt een wespensteek van een schorpioen of een spin in zijn hand verdient", zegt medewerker Jonas Wahlström. De jatmozen die Skansen onveilig maken, werken meestal in groepjes. Eerst leidt één van hen het kassapersoneel af waarna een ander zijn slag slaat. Ekström: "Een paar dagen geleden hadden we zo'n situatie en toen hoorden we plotseling 'oh, shit!' We weten niet of hij bezig was om iets te pikken, maar hij ging in ieder geval wel rennend er vandoor."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden