dinsdag 17 augustus 2010

FC Midtjylland blijft in spoor koploper Kopenhagen

HERNING - FC Midtjylland houdt de Deense lijstaanvoerder FC Kopenhagen keurig in het vizier. De club uit Herning versloeg op eigen terrein Aalborg BK met 2-1, terwijl de hoofdstedelijke formatie FC Nordsjælland opzijzette: 2-0.

Herning, een stad in het midden van Jutland, is de thuis basis van plaatselijke trots FC Midtjylland. Kristian Bak Nielsen, de verdediger die de afgelopen drie seizoenen uitkwam voor sc Heerenveen, keerde eerder deze maand terug naar de club waar hij zijn profcarrière aanving. Tegen Aalborg speelde de 27-jarige Deen de gehele eerste helft en werd halverwege het tweede bedrijf gewisseld. Overigens kwam de zege voor Midtjylland pas in de laatste minuut van de officiële speeltijd tot stand. Daarmee greep de ploeg ternauwernood belangrijke punten in de strijd bovenin de Superligaen. Kopenhagen blijft na de vijfde speeldag nog altijd koploper met dertien punten, op de voet gevolgd door Midjylland met twaalf punten. Derde is Brøndby IF dat thuis geen oplossing had voor het probleem Esbjerg fB (1-1) en nu in totaal tien punten heeft verzameld.

Zweden
In Noorwegen kwamen de voetballers in de nationale Tippeligaen niet in actie. Daarentegen wordt de ontknoping in de Zweedse Allsvenskan met de week spannender. Competitieleider Helsingborgs IF verloor tijdens de negentiende speelronde opnieuw punten in de race om het kampioenschap. Op bezoek bij IFK Göteborg kwamen de Skåningers niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Nummer twee Malmö FF zag zijn kans schoon en boekte op eenvoudige wijze een overwinning op Gefle IF (2-0). Het team uit de derde stad van Zweden staat daardoor nog maar één punt achter de provinciegenoot uit Helsingborg. De derde plek wordt thans bezet door IF Elfsborg dat in eigen huis geen enkele moeite had met Kalmar FF: 4-1. Hierdoor kwam de equipe uit Borås op 33 punten, tien minder dan de lijstaanvoerder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden