donderdag 22 juli 2010

Scandinaviërs voor PSV en Feyenoord

EINDHOVEN/ROTTERDAM - Zowel PSV als Feyenoord heeft zich de afgelopen dagen versterkt met Noord-Europese impulsen. De Eindhovenaren bonden de Zweedse spits Marcus Berg voor één seizoen aan zich, terwijl de Deense verdediger Michael Lumb de stap zet naar Rotterdam-Zuid.

Eerder al hadden PSV en Hamburger SV overeenstemming bereikt over de verhuur van de 23-jarige Berg aan de Brabantse club. Twee jaar geleden kocht HSV de Zweedse aanvaller van FC Groningen, maar in Hamburg kreeg Marcus Berg weinig speeltijd. Inmiddels is hij wel weer terug in Duitsland, in Nürnberg om precies te zijn, waar PSV een trainingskamp afwerkt. Bij de Eindhovense ploeg ontmoet Berg zijn landgenoot Ola Toivonen, eveneens spits en daarom ook een concurrent voor een basisplaats in de voorhoede.

Lumb
Via het contactennetwerk van Leo Beenhakker plukte Feyenoord Michael Lumb (22) weg bij Zenit Sint Petersburg. In Rusland heeft de Deense linksback een driejarig contract, maar vertoefde hij tot nu toe het grootste deel van de competitie op de reservebank. Toch wil Zenit hem niet kwijt; Lumb werd in 2008 verkozen tot Deens talent van het jaar en de Russen zien Feyenoord als de perfecte ploeg om daar hun defensieve goudhaantje verder te laten ontwikkelen. "Bij Zenit heeft men erg veel vertrouwen in de kwaliteiten van Michael, maar realiseert men zich ook dat hij speelminuten nodig heeft. Bij Feyenoord is de kans daarop groter, al zal Michael dat hier ook zelf af moeten dwingen", verklaart Beenhakker de overgang op de website van Feyenoord. Bij de Rotterdammers treft eveneens hij een landgenoot, te weten oudgediende Jon Dahl Tomasson. Gisteren debuteerde Lumb al meteen in de oefenwedstrijd tussen FC Dordrecht en Feyenoord die door de bezoekers eenvoudig met 0-4 werd gewonnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden