donderdag 22 juli 2010

Helsingborg lijdt tweede nederlaag van seizoen

GOTENBURG - Helsingborgs IF, koploper in de Zweedse eredivisie, liep vanavond averij op. In Gotenburg was BK Häcken met 2-1 te sterk voor de Skåningers die daarmee hun tweede verlies van het seizoen moesten incasseren.

Afgelopen weekeinde begon de competitie in de Allsvenskan weer na het lange zomeroponthoud. Malmö FF, nummer twee van de ranglijst, ging uit op kansloze wijze met 2-0 ten onder tegen regerend titelhouder AIK Solna. Door dit resultaat had Helsingborg bij winst vanavond ineens de voorsprong uit kunnen bouwen tot acht punten. Maar de ploeg verzuimde dat en liet Häcken met de volle buit aan de haal gaan. Ondanks de nederlaag blijft Helsingborg aan kop met 35 punten uit 15 wedstrijden. Daarachter volgt Malmö met 30 uit 15. Derde is Örebro SK dat op bezoek bij IF Elfsborg in Borås op spectaculaire wijze 3-3 gelijkspeelde en nu 26 punten uit 15 duels heeft verzameld.

Noorwegen
In de Noorse Tippeligaen blijft Vålerenga IF op stoom. De ploeg uit Oslo versloeg thuis op overtuigende wijze nieuwkomer Kongsvinger IL met 5-2 en loopt hierdoor twee punten in op lijstaanvoerder Rosenborg BK dat thuis niet verder kwam dan 1-1 tegen Odd Grenland. Rosenborg gaat wel nog steeds ongeslagen aan de leiding met 37 punten uit 17 wedstrijden. Vålerenga is tweede en heeft momenteel 34 punten uit 17 duels. Nummer drie Tromsø IL kwam in eigen huis opnieuw niet tot winst. Dit keer eindige de ontmoeting met Lillestrøm SK exact zoals die begon: 0-0. De Noord-Noren vergaarden na 17 speelronden tot dusver 32 punten.

Denemarken
Bij onze Deense vrienden is het nieuwe voetbaljaargang 2010-11 ook weer van start gegaan. Toch was er op de eerste wedstrijddag in de Superligaen geen sprake van verrassingen. Landskampioen FC Kopenhagen had uit weinig moeite met SønderjyskE en won met 1-3. Odense BK, lange tijd titelconcurrent van Kopenhagen gedurende vorig seizoen, zegevierde in eigen stadion eenvoudig met 3-0 over Esbjerg fB. Nieuwkomers AC Horsens en Lyngby BK verloren beide hun eerste thuiswedstrijd. Horens gleed met 0-2 uit tegen FC Midjylland, Lyngby-Aalborg BK eindigde in 2-4.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden