dinsdag 20 juli 2010

Gehandicapte Noor liftend door Europa

TRONDHEIM - Andreas Kinn werd geboren met een hersenverlamming, maar zijn handicap houdt hem niet tegen. Dus lift de Noor nu in zijn rolstoel in zuidelijke richting naar het vasteland van Europa.

Afgelopen zondagmiddag vertrok de 22-jarige Trondheimer op de reis van zijn leven. "Dit is al jarenlang mijn droom. Het draait allemaal om vrijheid. Tijdens de herfst vorig jaar besloot ik om hierin te duiken", zegt Andreas vanuit Rygge op weg naar Gotenburg. Zijn moeder en vriendin zitten thuis in Trondheim en volgen zijn reis in spanning. Wel heeft hij de dringende instructie meegekregen om hen per telefoon en sms van zijn vorderingen op de hoogte te houden. Andreas werd met een hersenverlamming geboren en is aan beide benen verlamd. Maar dat stopte de taaie 22-jarige niet. "Ik wil laten zien wat er ondanks een handicap mogelijk is. Alles wat je in dit leven doet, neemt risico's met zich mee, dus ik ben niet bang." Wel was hij enigszins bezorgd dat sceptische Noren hem in zijn rolstoel niet mee wilden nemen, maar vooralsnog loopt het gesmeerd. De enige uitzondering was dat hij op een benzinestation even buiten Oslo een koude nacht moest doorbrengen. "Daar zat ik 14 uur lang voordat ik werd opgepikt. Ik moest in de open lucht slapen en toen begon het te stortregenen. Gelukkig kwam daar mijn uitrusting die ik vantevoren had gekocht goed van pas."

Reacties
"Langs de weg krijg ik zeer verschillende reacties. Sommigen schudden slechts hun hoofd, terwijl anderen hardop lachen", verhaalt de avonturier. Hoewel hij niet echt een concreet plan heeft, hoopt hij toch Frankrijk te kunnen bereiken. "Ik dacht eerst dat de kans om dat te halen klein zou zijn, maar nu heb ik al een flinke afstand achter de rug. Alles is dus mogelijk. Tot nu toe is het erg leuk. Iedere keer wanneer iemand stopt, ben ik benieuwd hoe ver ik kom. En dat heeft me tot nu toe niet teleurgesteld."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden