donderdag 29 juli 2010

AZ eenvoudig langs IFK Göteborg

ALKMAAR - Zonder al te veel inspanning schoof AZ vanavond tijdens de eerste wedstrijd in de derde voorronde van de Europa League tegenstander IFK Göteborg aan de kant: 2-0.

Op voorhand al waren de Alkmaarders in geen geval onder de indruk van IFK. In de voorbeschouwingen verweet Gertjan Verbeek de Zweedse ploeg dat die al jaren dezelfde tactiek hanteert. "IFK Göteborg heeft het moeilijk, dat zie je aan hun zelfvertrouwen. Hun resultaten in de competitie zijn niet goed. Ze spelen al jaren hetzelfde spelletje op basis van de diepe bal", zo verklaarde de AZ-trainer op de website van de Alkmaarse club. Vanavond kreeg hij gelijk. Meteen vanaf het begin zette de thuisploeg de bezoekers vast en kreeg meerdere goede kansen. Toch kwam de voorsprong pas vlak na rust tot stand. Eerst opende Ragnar Klavan de score met een rake kopbal, 1-0. De in de hoofdmacht debuterende aanvaller Johann Berg Gudmundsson tekende kort daarna met een wonderschoon doelpunt voor de 2-0 eindstand. AZ-middenvelder Pontus Wernbloom speelde de gehele wedstrijd tegen zijn oude club IFK.

Kari Arkivuo
Häcken BK, een andere profclub uit Gotenburg, heeft met onmiddellijke ingang Kari Arkivuo van Go Ahead Eagles gecontracteerd. De Finse middenvelder speelde anderhalf voor de formatie uit Deventer en groeide in die tijd uit tot een vaste kracht in het elftal. Go Ahead had de 27-jarige Arkivuo graag langer willen behouden, maar de Fin wilde liever hogerop spelen. Toen zijn stage van de afgelopen dagen bij de Schotse eredivisionist Hearts of Midlothian echter geen contract opleverde, koos Arkivuo ervoor terug te keren naar Scandinavië.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden