dinsdag 11 mei 2010

Tromsø IL loopt uit na twee opeenvolgende overwinningen

TROMSØ - Uit de twee speelronden in de Noorse eredivisie binnen een week tijd behaalden de voetballers van Tromsø IL een 100 procent score. De club uit de noordelijke provincie Troms gaat daardoor stevig aan de leiding in de Tippeligaen.

Zowel SK Brann als IK Start werd het slachtoffer van de Noord-Noorse dadendrang. Beide teams kregen een 1-0 nederlaag om de oren. Rosenborg BK blijft in het spoor van de koploper. De Trondheimers wonnen allereerst thuis met 2-0 van Stabæk uit Bærum en speelden uit doelpuntloos gelijk tegen middenmotor FK Haugesund. Het zo voortvarend gestarte Aalesunds FK verloor terrein na twee nederlagen tegen respectievelijk Molde FK (1-2) en Odd Grenland (2-3). Het gat tussen Tromsø en Rosenborg bedraagt nu vijf punten (26 tegen 21 punten).

Denemarken
Louter in theorie had het kampioensfeestje van FC Kopenhagen nog verstoord kunnen worden. Maar zelfs die minimale onzekerheid ruimde de hoofdstedelijke voetbalequipe zonder te veel inspanning uit de weg. Op eigen veld werd hekkensluiter HB Køge met 4-0 verslagen, zodat Kopenhagen opnieuw de kampioensschaal in ontvangst mocht nemen. De 2-0 uitnederlaag in het tweede duel bij Silkeborg IF had dan ook geen enkele invloed meer op de titelstrijd. Daarentegen is het nog razend spannend in de kelder van de Superligaen. AGF Århus, Randers FC en SønderjyskE lopen alledrie de kans om met nog één speelronde voor de boeg te degraderen.

Zweden
Helsingborgs IF verkeert in absolute bloedvorm. De lijstaanvoerder uit Skåne was zelfs met tien man op het veld te sterk in de uitwedstrijd tegen Gefle IF. Na de 1-0 van de thuisploeg en de tweede gele kaart (dus rood) voor Marcus Nilsson van Helsingborg leken de bezoekers op weg naar hun eerste nederlaag van dit seizoen. Maar dé titelkandidaat van de Allsvenskan toonde veerkracht. In het laatste kwartier boog het team de achterstand om in een klinkende 1-3 zege. Omdat Helsingborg de ontmoeting met Örebro SK ook al winnend had afgesloten (2-1), heeft de ploeg nu uit 12 duels 32 punten verzameld. Naaste concurrent Malmö FF volgt op vijf punten achterstand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden