woensdag 26 mei 2010

Noorse titelkandidaten maken geen misstap

TROMSØ - De favorieten voor het kampioenschap in de Noorse Tippeligaen hebben ook in de dertiende speelronde geen fout gemaakt. Zowel Tromsø IL als BK Rosenborg kaapte in hun respectieve wedstrijden drie belangrijke punten weg.

Het gat tussen Tromsø en Rosenborg is maar drie punten. Iedere speeldag lijkt daarom op een finale in Noorwegen. De lijstaanvoerder uit het hoge noorden, en tevens de noordelijkste profvoetbalclub ter wereld, versloeg in eigen huis Vålerenga IF met 2-1. Concurrent Rosenborg pakte op knappe wijze de winst op Viking FK in Stavanger. De gasten uit Trondheim stonden al na een half uur door een rode kaart met tien man op het veld. Tot overmaat van ramp leidde de thuisclub op dat ogenblik ook nog met 1-0 door een treffer van Patrik Ingelsten, ex-Sc Heerenveen. Maar Rosenborg toonde wilskracht en mede dankzij een benutte strafschop in de allerlaatste minuut van de wedstrijd greep de huidige titelhouder met 1-2 de zege. Aalesunds FK rukte door een 3-1 overwinning op Strømsgodset IF uit Drammen weer op naar de derde plek.

Zweden
Met vijf punten voorsprong op naaste belager Malmö FF gaat Helsingborgs IF in Zweden de zomerstop in. Beide clubs speelden op de veertiende speeldag een thuiswedstrijd tegen twee verrassende subtoppers. Helsingborg ontmoette in het eigen Olympia Stadion Halmstads BK, de club van middenvelder Alexander Prent (ex-NEC, ex-TOP Oss). Met veel moeite pakte de gastheren uiteindelijk een zwaarbevochte 2-1 winst. Dezelfde cijfers stonden op het scorebord bij Malmö FF-IF Brommapojkarna en ook hier moest de thuisclub, waar Rick Kruys in het laatste kwartier inviel, diep door het stof om de bezoekers uit Stockholm terug te wijzen. In het weekeinde van 17 en 18 juli wordt de competitie in Zweden weer hervat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden