dinsdag 4 mei 2010

FC Kopenhagen officieus kampioen Denemarken

BRØNDBY - FC Kopenhagen kan de titel nagenoeg niet meer ontgaan. De hoofdstedelijke voetballers wonnen uit met 2-0 bij Brøndby IF en hebben daardoor officieus de titel met succes verdedigd.

Met nog maar drie speelronden te gaan in de Superligaen staan 'De Leeuwen' met negen punten voor op naaste concurrent Odense BK dat zelf met dezelfde cijfers (0-2) verloor bij SønderjyskE. Bovendien is het doelsaldo van FC Kopenhagen veel beter dan dat van de club van Funen, +35 tegen +10. Het moet dus wel heel erg raar lopen wil het team uit de hoofdstad het Deens kampioenschap mislopen.

Noorwegen
Het blijft dringen bovenin de Noorse Tippeligaen. Nadat Tromsø IL de afgelopen weken de ranglijst verrassend had aangevoerd, is het nu weer de beurt aan Aalesunds FK om zich de trotste koploper te mogen noemen. Een dag nadat de twee zwaargewichten, Tromsø en Rosenborg, elkaar met 0-0 in evenwicht hadden gehouden, versloegen de mannen uit het West-Noorse Ålesund zelf het bezoekende IK Start uit Kristiansand met 2-0. Zowel Aalesund als Tromsø heeft nu 20 punten uit 9 duels, gevolgd door Rosenborg met 17 uit 9.

Zweden
In 75 jaar tijd heeft geen regerend landskampioen in de Allsvenskan het bij de aanvang van het nieuwe seizoen zo beroerd gedaan als AIK. Vorig jaar ging de kampioensschaal terecht naar de sterk spelende ploeg uit Solna. Dit jaar bungelt het team op de 15de ofwel de voorlaatste plek in de Zweedse eredivisie met een magere 6 punten uit 10 wedstrijden. Een dergelijk slecht begin viel voor het laatst Helsingborgs IF ten deel in het seizoen 1934-35. Paradoxaal genoeg doen de Skåningers het anno 2010 boven alle verwachtingen. Na het 0-0 gelijkspel uit tegen GAIS Göteborg heeft Helsingborg nog steeds de leiding, nu met 26 punten uit 10 gespeelde wedstrijden. Wel zagen de 'De Roden' achtervolger en naaste buur Malmö FF door hun zege op Trelleborgs FF (2-0) met twee punten inlopen. Malmö staat nu op drie punten afstand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden