dinsdag 18 mei 2010

Eerste nederlaag Helsingborgs IF na recordsnelle goal

KALMAR - Zeven luttele seconden had Daniel Freire Mendes, de Braziliaanse spits van Kalmar FF, nodig om de winnende treffer tegen de touwen te werken in de ontmoeting met Helsingborgs IF (1-0). Het doelpunt werd daarmee het snelste ooit in de geschiedenis van de Allsvenskan.

Tot voor het treffen in Kalmar was Helsingborg nog de enige ongeslagen club in de Zweedse eredivisie. Niettemin heeft de verliespartij weinig invloed op de titelaspiraties bij de ploeg, want ook buurman en naaste belager Malmö FF ging onderuit. Het team van ex-Utrechter Rick Kruys verloor uit bij nieuwkomer Mjällby AIF met 4-2. Het verschil tussen Helsingborg en Malmö blijft daarom vijf punten (32 tegen 27). Op een knappe derde plaats staat Örebro SK dat na een 2-0 zege over Trelleborgs FF nu 25 punten heeft verzameld.

Denemarken
Voor de voetballers uit de Deense Superligaen zit seizoen 2009-2010 erop. FC Kopenhagen had inmiddels het landskampioenschap geprolongeerd en de laatste speelronde concentreerde zich daarom op de clubs die nog konden degraderen. Dat lot was onderwijl al bezegeld voor hekkensluiter Køge BK. Voor de tweede degradatieplek kwamen AGF Århus, Randers FC en SønderjyskE nog in aanmerking. Alledrie de clubs verloren hun laatste wedstrijd; Århus thuis met 0-3 van Odense BK, Randers met 1-3 van Brøndby IF en SønderjyskE met dezelfde cijfers uit bij Kopenhagen. Daarmee viel voor Århus uiteindelijk het doek en dus mag die ploeg het volgend jaar een stapje lager gaan proberen.

Noorwegen
Rosenborg BK is na de twaalfde speelronde in de Noorse Tippeligaen twee punten dichterbij lijstaanvoerder Tromsø IL gekropen. De Trondheimers wonnen thuis eenvoudig met 3-0 van Hønefoss BK, terwijl Tromsø tegen Odd Grenland in Skien op 1-1 bleef steken. Tromsø leidt nog wel met drie punten voor op Rosenborg (27 om 24 punten). Derde in Noorwegen is thans Vålerenga IF uit Oslo dat op eigen veld het dit seizoen zo sterk gestarte Aalesunds FK met 3-0 kansloos liet. Aalesund moet door dit resultaat voorlopig genoegen nemen met de vijfde plek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden