zaterdag 3 april 2010

Noorse inbreker valt tijdens werk in slaap

FREDRIKSTAD - De Noorse politie had een eenvoudige klus te klaren bij een melding wegens inbraak. Tijdens zijn nachtelijke arbeid sukkelde een inbreker plompverloren in slaap.

De 19-jarige insluiper dacht zijn slag te slaan in een kazerne te Fredrikstad, in de Noorse provincie Østfold. Maar toen hij een hele verzameling waardevolle snuisterijen had klaargezet om mee te nemen, viel de klaarblijkelijk uitgeputte geveltoerist in slaap. Voor de politie was het uiteraard een koud kunstje om hem in te rekenen. De jongeman mocht in de cel verder van zijn vermoeidheid bijkomen.

In het verkeerde bed
Toch kukelen niet alleen dieven op verkeerde plekken in slaap. Het overkomt ook buren. In een ander deel van Fredrikstad trof een man bij thuiskomst een onbekende vrouw slapend in zijn bed aan. Hij belde de politie die meteen poolshoogte kwam nemen. Het bleek al snel om een mevrouw uit dezelfde buurt te gaan. Ze had te diep in het glaasje gekeken en kon daardoor de weg naar haar eigen slaapplaats niet meer terugvinden. De agenten trachtten daarop 'Doornroosje' uitgeleide te doen. Maar aangezien ze haar buurman bleef lastigvallen, rekenden de dienders de vrouw in waarna ze haar roes op het bureau mocht uitslapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden