zondag 21 maart 2010

Viking laat Brann volledig kansloos

STAVANGER - Vooraf beloofde het een strijd op het scherpst van de snede te worden in de Noorse eredivisie. Achteraf gezien had SK Brann geen enkele kans tegen het oppermachtige Viking FK. De voetballers uit Stavanger wonnen met liefst 4-0 van hun Bergense buurman.

Na het verlies uit tegen Vålerenga IF vorige week (0-2) had Viking echt wat goed te maken. Het team trad aan zonder doelman Boy Waterman - die op het allerlaatste moment toch niet door de medische keuring kwam en intussen is teruggekeerd bij AZ - maar met oud-Heerenveenspits Patrik Ingelsten in de gelederen. Onder meer door een treffer van deze Ingelsten zegevierde Viking verdiend. Daarmee deed Brann opnieuw slechte zaken tegen een buur aan de westkust. Vorig weekend speelden de Bergenaren slechts met 0-0 gelijk tegen promovendus FK Haugesund. Momenteel heeft alleen Aalesunds FK nog een 100 procent score uit de twee gespeelde wedstrijden. De ploeg won zelf met 2-0 bij nieuwkomer Hønefoss BK en gaat nu fier aan de leiding in de Tippeligaen.

Denemarken
In Denemarken lijkt de strijd om de titel langzamerhand te gaan tussen regerend landskampioen FC Kopenhagen en Odense BK. De hoofdstedelingen versloegen uit SønderjyskE met 2-0, terwijl Odense op eigen veld AGF Århus met dezelfde cijfers terugwees. Nummer drie Esbjerg fB raakte verder achterop door bij lage middenmotor FC Nordsjælland te verliezen (0-1).

Zweden
AIK, de kampioen van Zweden, heeft nog steeds de vorm van afgelopen seizoen niet te pakken. De club uit Solna kwam na de teleurstellende opening van vorige week (0-0 tegen debutant Mjällby AIF) opnieuw niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen IF Brommapojkarna. Het vorig jaar gepromoveerde Mjällby deed wederom positief van zich spreken. Thuis had de ploeg uit het Zuid-Zweedse Sölvesborg niet veel moeite met GAIS Göteborg: 3-0.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden