zondag 7 februari 2010

Fins schip verliest gevaarlijke lading op Oostzee

VISBY - De Zweedse Kustwacht zoekt boven de Oostzee naar een lading gevaarlijke stoffen die dit weekeinde door een Fins vaartuig werd verloren.

Ten zuiden van het Zweedse eiland Gotland verloor de vrachtvaarder Linda bijna 21 ton aan containers. In de vracht werden giftige en brandbare chemicaliën vervoerd. De Kustwacht heeft vliegtuigen met camera's en geavanceerde radarapparatuur ingezet voor de speurtocht in dit deel van de Zweedse territoriale wateren. Niettemin blijft het zoeken naar een speld in een hooiberg. "Zijn de containers gezonken, waar we nagenoeg zeker van zijn, dan is het een enorme opgave om ze terug te vinden en helemaal om ze te bergen", aldus woordvoerder Johan Månsson.

Negatief
De Baltische Zee is de laatste tijd veelvuldig negatief in het nieuws. Eerder deze week nog berichtte DeNoordse.nl over het schandaal van de Russische lozingen van gif en radioactieve stoffen in de Oostzee na de val van het communisme aan het begin van de jaren 90. Ironisch genoeg vindt vanaf komende woensdag 10 februari in Helsinki de Oostzee Actietop plaats. Op deze conferentie komen alle landen aan de Baltische Zee samen om te praten over de problematiek rondom dit bedreigde water. De Oostzee is namelijk de meest verontreinigde zee ter wereld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden