maandag 4 januari 2010

Trein rijdt hotel Centraal Station Helsinki binnen

HELSINKI - Dat spoorwegmaatschappijen reizigers informeren over hotels in de nabijheid van een station is een goed streven. Maar dat passagiers daar ook worden afgezet, had nieuw kunnen zijn. Ware het niet dat de binnenkomst van een trein in het Holiday Inn op het centraal station van Helsinki niet gepland was.

Eerder vandaag ramde de intercity de muur van het hotel en kwam na tien meter tot stilstand. Vermoedelijk lag een storing in het remsysteem achter het ongeluk. De trein reed slechts met de machinist en twee restauratiemedewerkers aan boord. Alleen de machinist raakte lichtgewond. Op het station werden reizigers al gewaarschuwd voor de aanstormende trein en zodoende kon iedereen zich tijdig uit de voeten maken.

"Technisch gezien is een ongeluk als dit onmogelijk", reageert Ari Vanhanen namens de Finse Spoorwegen. "Wanneer rijtuigen zich vanzelf loskoppelen, moet het automatische remsysteem in werking treden. We weten niet waarom dit nu is gebeurd en zullen het ongeluk onmiddellijk gaan onderzoeken." De gehele dag heeft het treinverkeer naar en van het centraal station hinder ondervonden. Het hotel werd na het ongeluk direct geëvacueerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden