vrijdag 8 januari 2010

Nieuw bod Nederlandse autobouwer Spyker op Saab

GOTENBURG - De Nederlandse sportautofabricant Spyker Cars heeft vannacht een nieuw bod uitgebracht op Saab. Daarnaast wordt gemeld dat er tevens andere geïnteresseerden in de race zijn om het Zweedse merk van General Motors (GM) over te nemen.

"We hebben nog steeds een constructieve dialoog met GM over de verwerving van Saab. Wij denken dat het merk Saab een grote potentie heeft en zouden graag zo snel mogelijk overeenstemming willen bereiken", zegt Spyker-directeur Victor Muller. Maar inmiddels is de kleine Nederlandse autobouwer niet meer de enige gegadigde. Ook twee Zweedse entrepreneurs liggen nu op de loer.
Het zou gaan om Håkan Samuelsson, eerder werkzaam voor vrachtwagenfabricanten Scania en het Duitse MAN, en Jan Nygren, een vroegere politicus. Het businessplan van dit tweetal omschrijft dat de Saab-productie wordt afgeslankt naar 45-50.000 auto's op jaarbasis. De speerpunt van de ondernemers is echter de vervaardiging van Saab 9-5. Een andere naam die de ronde doet in de media is investeringsbedrijf Genii Capital uit Luxemburg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden