dinsdag 26 januari 2010

'Mannen die vrouwen haten' verovert Gouden Kever

STOCKHOLM - De film Män som hatar kvinnor (Mannen die vrouwen haten) heeft een Guldbagge, Gouden Kever, in de wacht gesleept voor beste Zweedse speelfilm.

Op het Zweedse Guldbaggegala in Stockholm waren het er overeens: 'Mannen die vrouwen haten' was de productie van het jaar. Het gelijknamige boek van de inmiddels overleden schrijver Stieg Larsson stond aan de basis van de over heel Scandinavië razend populaire film. Een maand na de première op 25 februari 2009 waren al 1,8 miljoen mensen de bioscoopkassa's gepasseerd. Ook actrice Noomi Rapace, die een van de hoofdrollen vertolkt, nam een Gouden Kever mee naar huis. Samen met de publieksprijs veroverde 'Mannen die vrouwen haten' derhalve drie Gouden Kevers. De regie van de film was in handen van de succesvolle Deense regisseur Niels Arden Oplev.

George Clooney
Met het Guldbaggegala in volle gang, arriveerde elders in Zweden, in het noordelijk gelegen Östersund, de Amerikaanse acteur George Clooney. De openingsscène van de nieuwe film The American speelt zich af in Singsjön in de provincie Jämtland. Clooney heeft er blijkbaar zin in. Na aankomst op het vliegveld van Östersund grapte hij met de aanwezige pers en gooide met sneeuwballen. De Zweedse media loopt al weken warm voor het bezoek van de Amerikaanse ster.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden