vrijdag 1 januari 2010

Een nieuw jaar, een nieuwe webkrant: eindelijk focus op Scandinavië met DeNoordse.nl

GOTENBURG - Ten langen leste is Noord-Europa geen zwarte vlek meer op de landkaart der Nederlandstalige webkranten. Vanaf vandaag verslaat DeNoordse.nl op deze website het belangrijkste nieuws over én vanuit Scandinavië.

Vrijwel zonder uitzondering zijn na iedere jaarwisseling onze ogen gericht op grote wereldsteden als New York, Londen, Beijing, Rio de Janeiro en Parijs. Wat gebeurde er in deze plaatsen nadat de klok twaalf had geslagen? Welke helse feesten zijn er hier losgebarsten? En niet te vergeten: welke metropool draagt de twijfelachtige eer de zwaarste nachtclubbrand te hebben doorgemaakt of de meeste vuurwerkslachtoffers te tellen?

Neem nou een regio als Noord-Europa. Over het algemeen horen we er maar weinig over in de Nederlandstalige media. Feitelijk alleen maar wanneer hier zich een grote ramp voltrekt. De huidige duisternis en ijzige koude in Finland, Zweden, IJsland, Noorwegen en Denemarken spreken misschien niet zo tot de verbeelding. Maar let op: de hoeveelheid nieuws is er niet minder om.

De persbureaus in de Lage Landen zijn echter buitengewoon selectief met het brengen van nieuws uit deze landen. Jammer voor de dagbladlezers die ook wel eens wat meer willen weten over de noordelijker contreien van Europa. Voor ons van DeNoordse.nl was het daarom een extra duwtje in de rug om te starten met deze uitdaging.

We heten iedereen dan ook van harte welkom... of liever gezegd välkommen, velkommen, velkominn en tervetuloa bij DeNoordse.nl, de allereerste digitale krant over Scandinavië, gemaakt door een redactie geheel ter plaatse 'daar in dat hoge Noorden'.

De redactie van DeNoorse.nl wenst alle lezers een voorspoedig en uiteraard een Noord-Europees inspirerend 2010!

2 opmerkingen:

 1. Succes, dames / heren! Of heet het 'framgång' in deze regionen?
  Mijn Zweeds is niet al te best ;-)
  Marco Bakker
  journalist

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hartelijk dank voor uw reactie!
  'Framgång' is helemaal correct, uw Zweeds is beter dan u denkt.

  Welkom terug!
  Redactie DeNoordse.nl

  BeantwoordenVerwijderen

 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden