maandag 5 april 2010

FC Kopenhagen grote winnaar Paasweekeinde

FARUM - FC Kopenhagen stevent regelrecht af op prolongatie van de Deense titel. De hoofdstedelijke voetballers pakten alle zes punten uit de twee wedstrijden van dit Paasweekeinde.

Allereerst was er de regelrechte ontmoeting tussen Kopenhagen en directe concurrent om het landelijk kampioenschap, Odense BK. Onder meer door een doelpunt van voormalig Ajax-aanvaller Jesper Grønkjær zegevierde de club uit de eerste Deense stad met 2-0. Vervolgens reisde Kopenhagen naar Farum voor het uitduel met FC Nordsjælland en sleepte ook daar overtuigend de winst weg: 3-0. Byens Hold (Stadsploeg) of Løverne (De Leeuwen) leidt na 25 gespeelde wedstrijden de Deense Superligaen met 53 punten, zes meer dan achtervolger Odense dat in de tweede wedstrijd op eigen veld door Esbjerg fB op een remise (0-0) werd gehouden.

Noorwegen
In de Noorse Tippeligaen blijft Aalesunds FK verrassen. De koploper won ook op de vierde speeldag; ditmaal werd debutant Kongsvinger IL uit met 2-1 opzijgezet. Titelhouder Rosenborg BK had thuis geen enkele moeite met Strømsgodset IF uit Drammen: 3-0. Tromsø is na een 1-0 uitzege op Stabæk opgestoomd naar de tweede plaats, op één punt achter Aalesund dat nu met tien punten de ranglijst aanvoert.

Zweden
"We zien eruit als droevige honden", reageerde een teleurgestelde Mikael Staere, trainer van AIK. De club uit Solna verloor alweer, nu op eigen veld met 0-1 van Örebro SK en daarmee lijkt het verdedigen van het kampioenschap dat vorig seizoen werd behaald een heel eind weg. AIK bezet na vier speelronden thans de veertiende plek die aan het einde van het seizoen zelfs een promotie-/degradatiebarrage inhoudt. Helsingborgs IF leidt na het 0-0 gelijkspel in en tegen Trelleborg de Zweedse eredivisie met tien punten. Voor het eerst tijdens deze voetbaljaargang verloor promovendus Mjällby AIF. Thuis werden de ploeg uit Sölvesborg door Gefle IF met 1-3 weggecounterd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden