zaterdag 20 maart 2010

Deense ouders vragen om tatoeages voor kinderen

ODENSE - "Het gebeurt verdomme vaak! Min of meer alle tatoeëerders weten er zo langzamerhand over mee te praten." Johnny Hansen, voorman van het Deense Tatoeërdersgilde, snapt niets van ouders die om een huidversiering voor hun kinderen vragen.

Het fenomeen neemt in Denemarken hand over hand toe. Pa en ma zien graag dat hun kroost er met fraaie lichaamsdecoraties bijloopt, ook al zijn dergelijke praktijken ten strengste verboden bij kinderen onder de 18. "Per week nemen vijf tot tien ouders contact met mij op om te vragen hun minderjarige zoon of dochter te tatoeëren, ondanks dat er op mijn website staat geschreven dat ik alleen klanten van 18 jaar of ouder binnenlaat", vertelt Hansen verder. In zijn eigen zaak in Odense stuurde hij zelfs een moeder weg die haar 12-jarige kind wilde laten tatoeëren. "Dit verschijnsel is inmiddels zo'n groot probleem geworden dat we het tijdens onze vergadering uitgebreid hebben besproken."

Toestemming
Carsten Pedersen, eigenaar van de tatoeageketen Tattoo World, legt uit dat veel ouders geloven dat het legaal is om hun kinderen te laten tatoeëren wanneer ze het zelf goedkeuren. Maar kritisch merkt hij op: "Je kunt je minderjarige kind toch ook geen toestemming geven om auto te rijden, ook al vind je dat zelf oké?"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden