maandag 13 september 2010

Dode en gewonden bij bizar treinongeluk Zweden

NORRKÖPING/LINKÖPING - Bij een opzienbarend treinongeluk tussen de Zweedse steden Norrköping en Linköping is een dode gevallen en zijn 17 mensen gewond geraakt.

Het ongeluk gebeurde gisteravond toen een hogesnelheidstrein, een zogeheten X 2000 op weg van Stockholm naar Malmö, in botsing kwam met een tractor die bezig was met spoorwegwerkzaamheden. De achterste graafbak van de tractor ramde de zijkant van de locomotief. Door de kracht van de botsing begon de tractor rond te draaien en sloeg meerdere keren tegen de zijkant van de rijtuigen. Ramen werden verbrijzeld en het metaal raakte zwaar beschadigd. Aan boord van de trein bevonden zich 250 passagiers. Achttien mensen, onder wie de bestuurder van de tractor, raakten gewond. Een zwaargewonde vrouw overleed eerder vanavond aan haar verwondingen. De toestand van de tractorbestuurder wordt omschreven als ernstig, maar niet levensbedreigend.

Zeldzaam
Doden bij treinongelukken in Zweden zijn zeldzaam. Sinds 2000 zijn volgens de Zweedse spoorwegautoriteiten tot dusver slechts drie mensen omgekomen en elf zwaargewond geraakt. Inmiddels zijn meerdere onderzoeken gestart teneinde het zware ongeval te reconstrueren. Vandaag kampte de Zweedse spoorwegmaatschappij de gehele dag met forse vertragingen op het traject Stockholm-Malmö.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden