woensdag 14 juli 2010

Vålerenga neemt tweede plek Noorse eredivisie over

SKIEN - Vålerenga IF heeft in de Noorse Tippeligaen de tweede stek overgenomen van Tromsø IL. De ploeg uit Oslo versloeg in Skien het plaatselijke Odd Grenland met 2-1.

Er bestaat geen twijfel over of Vålerenga momenteel in bloedvorm verkeert. De hoofdstedelijke equipe zegevierde alweer voor de derde maal op rij en de doelcijfers liegen er niet om: 11 voor, 4 tegen. Door het resultaat verdrongen de Oslonaren hun concurrenten uit Tromsø naar de derde plaats. De Noord-Noren kwamen op bezoek bij degradatiekandidaat Hønefoss BK niet verder dan een 2-2 gelijkspel. In vergelijking met de kersverse nummer twee heeft Tromsø juist drie speelronden achter elkaar geen overwinning meer behaald. De laatste zege van de ploeg dateert alweer van 24 mei toen in eigen huis met 2-1 werd gewonnen van nota bene Vålerenga. Lijstaanvoerder van de hoogste profafdeling in het Noorse voetbal blijft Rosenborg BK dat bij Lillestrøm SK weer het volle pond pakte: 2-1. Stand aan kop is nu als volgt:

1. Rosenborg 16-36
2. Vålerenga 16-31
3. Tromsø 16-31

Denemarken en Zweden
Liefhebbers van Scandinavisch voetbal kunnen komend weekeinde verder hun hart ophalen. In Denemarken vindt dan de start van het nieuwe seizoen in de Superligaen plaats met twee debutanten, AC Horsens en Lyngby BK, die afgelopen jaargang uit de Deense eerste divisie promoveerden. Ook in Zweden wordt er weer gespeeld. Na een extreem lange zomerstop van maar liefst acht weken wordt er in de Allsvenskan opnieuw spektakel verwacht. Met name Helsingborgs IF en Malmö FF, de twee belangrijkste clubs uit de zuidelijke regio Skåne en thans respectievelijk de nummers 1 en 2, trekken ten strijde voor het Zweedse kampioenschap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Copyright © 2010 DeNoordse.nl. Alle rechten voorbehouden